Liga prvaka

Na krilima 500 navijača plemići traže čudo u Mariboru

19.07.2017.
u 07:00

Zrinjski je sinoć odradio zadnji trening u terminu utakmice 2. pretkola Lige prvaka, koju večeras na Ljudkom vrtu u Mariboru imaju odigrati protiv istoimenog domaćina. U prvom susretu odigranom prije sedam dana u Mostaru slovenski je prvak ostvario značajnu 1:2 pobjedu. Zrinjski večeras mora zabiti najmanje dva pogotka i sačuvati svoju mrežu, ukoliko želi proći dalje.

Velika podrška

Mostarci će večeras imati veliku podršku. Očekuje se dolazak oko 500 navijača koji će s tribina bodriti bh. prvaka. Njihovo će se okupljanje obaviti danas na glavnom mariborskom trgu, koji je svega 10- ak minuta šetnje udaljen od stadiona Ljudski vrt na kojemu se igra utakmica. Velika navijačka podrška s tribina nešto je što će dobro doći momčadi koja mora na ovoj utakmici igrati otvoreno i riskantno ukoliko želi napraviti “malo čudo”.

- Sigurno je da i danas stoji ono što sam rekao nakon prve utakmice, a to je da u Maribor ne idemo na izlet, nego idemo prije svega pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu i na račun te kvalitete pokušati nadigrati Maribor i napraviti u neku ruku i veliko iznenađenje. Naravno da nas u Sloveniji čeka težak posao s obzirom da moramo zabiti najmanje dva gola, ali mislim kako je momčad voljna i spremna napraviti nešto tako. Koliko će nam Slovenci dozvoliti vidjet ćemo, ali sam siguran kako momčad ima i htijenja i volje odigrati što kvalitetnije i ako već treba da se oprostimo od daljnjeg natjecanja, da to uradimo na kvalitetan način, kazao je Slišković novinarima još prilikom polaska na put u Maribor.

Puno se više očekuje od ponajboljeg igrača Zrinjskog Nemanje Bilbije, koji je uoči ove utakmice rekao:

- Naravno kako ćemo se boriti dok god ima nade u prolazak. Istina, izgledi za prolaz su nam umanjeni, ali mi se nadamo i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Ovih smo dana dobro trenirali, ozračje u momčadi je dobro i svi se nadamo dobrom rezultatu u Sloveniji. Njihov drugi pogodak nas je malo demoralizirao, ali svi smo vidjeli kako se možemo nositi s njima, dobro smo se spremili i sigurno je kako se nećemo predati - tvrdi veznjak Zrinjskog od kojeg se očekuje puno više nego na zadnjoj utakmici.

Taktika

Ne bi bilo iznenađenje vidjeti Bilbiju u samom vrhu napada na ovoj utakmici. Napadač Saša Kajkut koji je počeo prvu utakmicu dobio je odobrenje uprave za odlazak iz kampa u Sloveniji. Iako su neki mediji objavili kako je napustio Zrinjski, zbog nekih navodnih sukoba njega i uprave, ta informacija nije istinita. Kajkut je navodno otišao u Iran u potrazi za novim angažmanom, a u Zrinjskom su mu izašli u susret i pustili ga.

Teško je pretpostaviti u kojem će sastavu u ovu utakmicu ući Zrinjski, ali novopridošli napadač Jazvin teško će dobiti priliku od prve minute. Mi ćemo pretpostaviti kako će na golu biti Pirić, a u zadnjoj liniji ispred njega Barić, Jakovljević, Katenec i Stojkić. U veznom redu bi prednost u odnosu na Pezera trebao dobiti Perišić dok će drugi igrač vezni s njim biti mladi Ćavar. Na krilima bi trebali biti Filipović i Todorović, Bilbija bi mogao biti iza napadača, dok mi u vrhu napada očekujemo brzonogog Jovića. Ovakva kombinacija je donekle logičnija u svakom slučaju jer skok igrom pored visoke momčadi Maribora Zrinjski nije napravio puno toga u prvom susretu. Probleme je Slovencima pravio brzinom na bokovima i u trenucima kada je kombinirao kratkim loptama po zemlji. Ostaje ipak vidjeti kako će danas izgledati Bakinih početnih 11, te može li strateg Zrinjskog prirediti ikakvo drugo taktičko iznenađenje.

Maribor je jučer održao konferenciju za medije. Na njoj su bili trener Darko Milanič i nogometaš Valon Ahmedi..

- Odmah nakon Aluminija smo misli okrenuli prema utakmici sa Zrinjskim. Danas ćemo u karantenu, gdje ćemo se pripremiti u miru. Naš glavni cilj bit će pobjeda, a za pobjedu moramo zabiti. Cilj svakog ozbiljnog sastava je ne primiti pogodak. Jako nam je važan način na koji igramo, protivniku moramo nametnuti igru zbog koje će se on koncentrirati na obranu - kazao je jučer trener Maribora Darko Milanič.

O momčadi Zrinjskog Milanič je rekao:

- Očekujem njihov pritisak, ali ne baš od prve do zadnje minute. Oni će vjerojatno igrati u fazama. Oni moraju biti agresivni zbog toga što trebaju pogodak, dodao je trener Slovenaca.

Ahmedi vjeruje u 3:0 rezultat

- Uvjeren sam kako naši igrači neće ovu utakmicu shvatiti neozbiljno, te kako neće razmišljati o utakmici 3. pretkola. Imamo nekoliko iskusnih igrača, dok ostali moraju biti željni uspjeha - zaključio je.

Kod Maribora zbog crvenog kartona ne može igrati Vrhovec, ali ni ozljeđeni Bohar.

Jedan od najboljih igrača Maribora Valon Ahmedi je najavio kako i dalje očekuje 3:0 pobjedu na domaćem terenu.

- Naravno, i dalje vjerujem u taj rezultat. Ipak, utakmica će biti teška, a mi moramo biti pametni. Sve ovisi o nama, sve držimo u našim rukama. Siguran sam kako ćemo proći dalje ako budemo igrali kako znamo. Naravno kako ćemo tražiti pogodak, ako ih zabijemo 2 - 3 sve će biti riješeno, kazao je Ahmedi.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije