sarajevo

Na Koševu to nije bilo ni “d” od derbija

zeljo sarajevo
18.10.2016.
u 09:00

Trener Željezničara Slavko Petrović ima jasan cilj - ne izgubiti na gostovanju, pobijediti na Grbavici. Uostalom, u šest utakmica u kojima je vodio plave osvojio je 12 bodova, što čini prosjek od dva boda po susretu, a to je...

Kući više napadaju

- To je recept za Europu, kaže trener kluba s Grbavice, koji je tako na Koševu protiv Sarajeva ispunio cilj - nije izgubio.

- Imali smo problem u 20 minuta u drugom dijelu, kada smo Sarajevu poklonili dvije prilike. Kroz duele izgubili smo ritam igre, što me jako živcira, ali na kraju je remi realan, smatra Petrović, koji priznaje kako su susjedi u pojedinim trenucima imali nešto više od igre.

Inače sarajevski derbi opet nije opravdao epitet istoga. Iskreno, nije to na terenu bilo ni “d” od derbija. Jedino što može opravdati taj epitet bio je veliki posjet na tribinama.

- Ako pogledate snimku, vidjet će te da je Sarajevo mijenjalo ofenzivca za defanzivnog igrača, a da sam ja uvodio ofenzivnije igrače od onih koje sam izvodio. Oni nam nisu izlazili na presing, već su čekali našu pogrešku, a mi, priznat ćete, igramo više napadački kada smo domaćini.

Jasno je kako i jedni i drugi nisu željeli preuzeti veći rizik, jer u derbijima je uvijek važnije ne izgubiti. Ipak, stalnim remijima, na kraju sezone, obje momčadi budu u minusu za jedan bod.

- Slažem se kako je bolje pobijediti jedan derbi, a izgubiti drugi, nego dva puta igrati neodlučeno, jer u tom slučaju imaš tri boda, a ne dva, ali u nedjelju je teren bio težak za igru. Na početku susreta, dok je teren to dopuštao, igra je i sličila nečemu, a kasnije je bilo znatno teže igrati, što je i utjecalo na kvalitetu igre. Međutim, unatoč 0:0, mislim da je susret bio kvalitetan. Na kraju smo ispunili svoj cilj i idemo dalje. Dolazi nam Olimpic, koji je bolji od onoga što ljestvica pokazuje. Protiv Slobode su vodili 3:1 i imali još dvije prilike, ali na kraju nisu imali dovoljno sreće. Uostalom, otkako sam ja u Željezničaru, oni su dali sedam golova, kao i mi, tako da moramo biti oprezni, upozorava Petrović, koji će prije malog gradskog derbija u Kupu igrati s Goraždem.

- Igrači koji su blizu početne momčadi dobit će priliku protiv Goražda. Do zimske stanke moramo ostati u utrci za Europu na obe fronte. Prolazak je obvezan, tako da neće biti puno izmjena.

Bez Bekrića?

Petrović vjerojatno misli na Šećerovića, Lazića, Nikolića, Beganovića, ali i Bekrića, koji je na iznenađenje derbi protiv Sarajeva pratio s tribina.

- Da Radinović nije mogao nastupiti, Bekrić bi možda bio starter, a ovako sam morao gledati koji će mi igrač nedostajati na klupi, pa je on ispao iz kombinacija. On dobro radi i dobit će svoju priliku za igru, objasnio je Željin strateg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije