košarka

Musa: Noć NBA drafta je najvažnija u mojoj karijeri pored europskog zlata

10.09.2018.
u 16:10

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa danas je službeno postao veleposlanik Sportskih igara mladih, manifestacije koja dugi niz godina u našoj zemlji organizira sportska natjecanja i okuplja mališane da bi se natjecali, razvijali sportski duh i "fair play", te stekli neprocijenjiva životna iskustva. 

Musa je 2012. godine s ekipom KK Bosna XXl pobijedio na Sportskim igarama, a danas se vratio u Sarajevo u dvoranu Gimnazije Dobrinja, gdje je prije šest godina igrao.

Ovaj mladi košarkaš je pred sarajevskim srednjoškolcima govorio o košarkaškim počecima, teškom razdoblju dolaska u Sarajevo sa samo 11 godina, osvajanju zlatne medalje na europskom U-16 prvenstvu i prvim koracima u seniorskoj košarci. 

Naglasio je da mu je velika čast što se pridružio brojnim poznatim sportašima BiH i regije, koji već godinama u svojstvu veleposlanika predstavljaju Sportske igre mladih. 

- Ovo je velika čast, jer na ovim terenima, na Sportskim igrama mladih, napravio sam neke od prvih košarkaških koraka. Svakom sportašu je velika čast doći na mjesto s kojeg je počeo i dobiti priliku da mladim ljudima pokažu koji je pravi put. Poručio bih im da trebaju ustrajati u svemu što rade - izjavio je Musa.

Na prošlom draftu NBA lige Musu je izabrala ekipa Brooklyn Nets iz New Yorka. Mladi košarkaš je svjestan da ga očekuje težak rad i velike promjene tijekom igranja u najjačoj ligi svijeta.  

- Svi koji igraju nogomet žele igrati za Barcelonu ili Real, dok košarkaši žele igrati u NBA. Noć kada sam izabran za Brooklyn Netse bila je jedna od najvažnijih stvari u mojoj karijeri pored osvajanja zlatne medalje na europskom prvenstvu. Mislim da mi tek sada predstoji pravi rad u najjačoj ligi na svijetu. Mislim da mogu puno u NBA ligi, ali to ćemo vidjeti tek kroz nekoliko mjeseci - rekao je Musa.

Smatra da igrači koji dolaze iz Europe ne trebaju se bojati NBA lige, jer su i NBA igrači "ljudi od krvi i mesa".

- Što se tiče mojih fizičkih predispozicija, nitko se ne treba brinuti, dobio sam sedam kilograma u razdoblju od 25 dana, tako da do početka sezone ne bih trebao imati nekih nedostataka. Trudit ću se odmah dati doprinos ekipi - objašnjava košarkaš.

Denis Agović, momak koji trenira košarku i bavi se sportom usprkos cerebralnoj paralizi, uručio je Musi zahvalnicu uime Sportskih igara mladih.

Na kraju manifestacije, bh. reprezentativac je šutirao trojke s učenicima Gimnazije Dobrinja, slikao se i dijelio autograme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?