Liga 12

Muminović uspješan u debiju za Zrinjski, laka pobjeda Širokog

BiH,21.11.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Zrinjski - Radnik Photo:Stojan Lasic
23.11.2015.
u 07:00

Novo prvenstveno kolo donijelo je i novu pobjedu Sparsa koji je uspio preokrenuti zaostatak na utakmici protiv Leotara

U 8. kolu Lige 12 prvenstva BiH snage su odmjerili mostarski protiv bijeljinskih klubova. Oba mostarska prvoligaša, Zrinjski i Student, upisala su pobjede. Zrinjski je uvjerljivo pobijedio Radnik 87:53, a uspješan debi na klupi Mostaraca imao je trener Senad Muminović. Od samog početka Mostarci su zaigrali dobro i stalno uvećavali prednost do konačna 34 poena prednosti. U sastavu Zrinjskog petorica igrača imala su dvoznamenkasti učinak. Brajković je ubacio 19, Demić 13, Tuljković 12, Janjušević i Brown po 11. Kod gostiju valja istaknuti veliki trud usamljenog Damjanovića koji je ubacio više od pola poena svoje momčadi, sveukupno 31.

Gostujuća pobjeda

Student je slavio kod Građanskog, a što je ujedno i prva gostujuća pobjeda Studenata u prvenstvu BiH. Niz odličnih nastupa nastavili su Rizvić i Sejfić. Rizvić je imao učinak od 28 poena i 12 skokova, a Sejfić 23 poena i 15 skokova. Solidno su odradili i ostali, a prije svih Marković i Smolić. Kao što se očekivalo, Široki je pobijedio debitanta u prvenstvu BiH Bošnjaka iz Hadžića. Gosti su se većim dijelom dobro nosili protiv favoriziranih Širokobriježana, ali su domaćini u rutinskoj igri došli do šeste pobjede. Petorica igrača Damira Vujanovića imala su dvoznamenkasti učinak. Ćorić je postigao 18 poena, Novačić 17, Segarić 15 i 12 asistencija, Faber 14, Kovačević 13. Dvojac Dželmo - Dovadžija ponovno je bio najbolji u redovima momčadi iz Hadžića. Sloboda nastavlja negativan niz. Nakon prošlotjednog poraza od Kaknja ponovno su razočarali svoje navijače u dvorani Mejdan.

Razočarani gledatelji u Tuzli

Poraženi su od Mladosti 76:70. Dvije tisuće gledatelja ostalo je razočarano. U derbiju kola Sparsi su kao što se i očekivalo nakon velike borbe pobijedili Leotar. Trebinjci su bili bolja momčad u prvom dijelu i na koncu imali višak od četiri poena. No, nastavak susreta otvorili su loše i domaćin zahvaljujući ponajprije centru Bajramoviću, koji je pogađao sa svih pozicija, sustiže gostujuću prednost. Prave niz od 11:0 i usmjeravaju susret u svoju korist. Do najlakše pobjede došli su igrači Kaknja protiv Varde s 91:57. Rezultati 8. kola: Zrinjski – Radnik BN Basket 87:53, Građanski Bobar – Student 75:78, Široki – Bošnjak 93:82, Sloboda – Mladost 70:76, Spars – Leotar 68:63, Kakanj – Varda HE 91:57. Poredak: Spars 8-0, Mladost 8-1, Kakanj i Široki 6-2, Leotar i Student 4-4, Sloboda, Bošnjak i Zrinjski 3-5, Građanski i Varda 2-6, Basket BN 0-8.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije