Ženski nogomet

Mostarke zasluženo slavile i osvojile jesenski naslov

05.11.2017.
u 09:00

U derbiju kola, jeseni, možda i čitavoga prvenstva, Emina je pred oko 150 gledatelja – pristaša jedne i druge ekipe, potpuno zasluženo svladala na Blatu Široki Brijeg 3:1 i osvojila jesenski naslov s maksimalnim brojem osvojenih bodova (21) uz odličnu gol razliku (46:2). Širokobriježanke su ovaj put podbacile. Od njih se nakon šest utakmica i isto toliko pobjeda očekivalo da ostvare i sedmi uspjeh, ali dojam je da su ne samo podbacile, nego malo prestrašeno ušle u igru. Prvo poluvrijeme one su se branile, a samo je Ivana Grgić jednom bila u prigodi zapucati na vrata boljih gošći (17. minuta). Najbolja igračica lige Minela Gačanica, u suradnji s Amrom Isaković izigrala je obranu Širokobriježanki na čelu s vratarkom Petrom Ćužić i u 12. minuti dovela Eminu u vodstvo.

Puno prilika

Do odmora su Mostarke imale još 3 – 4 zrele prigode, ali Gačanica, Isaković, Velagić i Denda nisu bile dovoljno prisebne. Početak drugoga poluvremena donio je potpuno drukčiju sliku. Nogometašice trenera Ivana Kvesića kao da su “ubacile u veću brzinu”, pa su krenule u napad. Gošće su malo ustuknule, a u 49. minuti netko iz njihove obrane srušio je u šesnaestercu Branku Bagarić. Bagarićka je sama izvela kazneni udarac i “rastavila” gostujuću vratarku za 1:1. Bio je to signal za još žešće napade Širokobriježanki, ali visoka obrana Emine na čelu s Anom Bojanić, djelovala je sigurno.

Završen jesenski dio

Emina se ne samo umješno branila, nego iz protunapada pokušavala ugroziti vrata Petre Ćužić. U 73. minuti sudac Drago Tabak dosudio je “slobodnjak” za gošće, a Spomenka Manigoda ubacila je loptu u gužvu. Nije bilo lako procijeniti je li lopta ušla u mrežu izravno, ili ju je netko skrenuo, ali u službenom zapisniku stoji da je “autorica” pogotka Branka Bagarić (autogol). Domaće cure pokušale su barem izjednačiti, ali dvije minute prije kraja Mostarke su zabile za konačnih 3:1. Pogodak je postigla Amra Isaković, jedna od najboljih igračica utakmice. Ovim je susretom završen jesenski dio prvenstva. Emina je zasluženo osvojila naslov, Širokobriježankama pak ostaje u drugom dijelu sezone pokušati dostići velike rivalke. Druge ekipe teško im mogu pokvariti planove budući prve pratiteljice Libero iz Goražda, Čelik iz Zenice imaju puno slabije rezultate. ačanica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije