SOK Mostar

Mostarke ugošćuju jednu od najboljih ekipa u Premijer ligi i nadaju se pobjedi

10.11.2017.
u 10:20

Studentski odbojkaški klub Mostar za sada ima solidan učinak u Premijer ligi BiH. Dvije pobjede i dva poraza omjer je s kojim ovaj debitant u društvu najboljih ženskih klubova može biti zadovoljan. Mostarske odbojkašice uspjele su žensku odbojku učiniti zanimljivijom u gradu na Neretvi samim plasmanom u Premijer ligu. Svaka iduća utakmica u tom stupnju natjecanja svojevrsni je izazov. SOK Mostar će danas u 18 sati ugostiti ekipu UOK Banja Luka Volej, ekipu s kojom su igrale prijateljski susret u sklopu priprema za ovu sezonu. Zato se može reći kako je će to biti susret dvaju sastava koji se već od ranije dobro poznaju.

- Dolazi ekipa koja dugo igra Premijer ligu. Svih godina su u gornjem dijelu ljestvice, što treba uvažavati. Naše protivnice dugo igraju zajedno. To bi mogao biti ključni čimbenik ako setovi uđu u neizvjesnu završnicu. Ekipa su koja ima širinu, jako dobro napadaju iz svih pozicija, puno rotiraju. Mislim da će u utakmici dva elementa biti ključna, a to su servis i prijem servisa. Ako na servisu pokažemo ono što znamo i budemo mirni u prijemu servisa, onda smo napravili pola posla u obrani i imamo izgleda u ovoj utakmici, kazao je trener Studenta Darko Drmać.

Igračice Studenta dobro su se pripremile za novu utakmicu. Imaju predstavu o kakvom je protivniku riječ, te očekuju jaku utakmicu.

- Protiv njih smo odigrale dobru utakmicu u Banjoj Luci. No, treba uzeti u obzir da je to bio pripremni turnir. Vjerujem kako su obje ekipe u međuvremenu ostvarile napredak. Mi smo spremne, trenirale smo dobro, očekujemo neizvjesnu utakmicu, rekla je odbojkašica Sandra Brekalo.

Trener Drmać naglasio je kako je velika razlika između natjecanja u Superligi i u Premijer ligi:

- Velika je razlika što se tiče kvalitete igračica, organizacije utakmica i pratećih stvari koji klub čine klubom. Plasman u Premijer ligu ne znači samo dovesti igračka pojačanja, treba klub financijski i organizacijski podignuti na višu razinu. Veliko je raslojavanje u ligi. Prve četiri ekipe na ljestvici odskaču. Ostale ekipe su izjednačene i mislim da smo mi u najboljoj poziciji. Imamo jednu zalihu bodova koja će se vjerojatno kasnije pokazati ključnom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije