Odbojka

Mostarke propustile priliku

13.04.2016.
u 11:00

Iako su u prvoj utakmici obavile dobar posao, odbojkašice Mostara nisu uspjele postići željeni rezultat i plasirati se u finale doigravanja federalne Superlige. Mostarkama je nedostajao set. S obzirom na poen razliku u prvoj utakmici, dovoljna je bila i minimalna pobjeda za prolaz u finale.

Pad u igri

Međutim, unatoč tome što su osvojile više poena - 104:94, ovoj ekipi ostaje iduća sezona za “napad” na Premijer ligu. Kad se sagleda cijela utakmica, može se reći da je presudio prvi set koji su odbojkašice Gračanica Fortexa izvukle u završnici 23:25. Nakon izgubljenog prvog slijedila su dva odlična seta odbojkašica Mostara 25:12, pa 25:17. Međutim, poslije silovitog ritma domaće su pale, što gošće koriste. Istim rezultatom 3:2, ali za domaće, završena je i druga polufinalna utakmica u kojoj je Smeč iz Živinica svladao prvaka južne skupine Goražde 3:2. Međutim, gošćama je set bio dovoljan za prolaz u finale. I ova utakmica bila je u znaku preokreta, o čemu svjedoči odnos snaga po setovima 25:17, 14:25, 25:20, 21:25 i 15:11. Prema tome, u finalu za prvaka federalne Superlige, borit će se prvaci skupina Gračanica Fortex (sjevera skupina) i Goražde (južna skupina). Igrat će se dvije utakmice, a prvak će postati ekipa koja bude bolja u pobjedama, set ili poen količniku. S obzirom na tijek ligaškog natjecanja i okolnosti u dvije skupine federalne Superlige odbojkaša, nije se očekivao lagan prolaz klubova iz južne skupine sarajevske Bosne i Bihaća, koji su bez većih problema s po dvije pobjede u finalu.

Iznenađenje

Bihać je iznenadio nekadašnjeg prvaka Napredak (dva puta s 3:1). Istim rezultatom 1:3, na gostovanju u Lukavcu slavila je i sarajevska Bosna.

Rezultati uzvratnih utakmica: Napredak – Bihać 1:3, Lukavac – Bosna (S) 1:3. U finalu doigravanja odbojkaša za prvaka Superlige i plasman u Premijer ligu igrat će Bihać i Bosna. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije