HŠK Zrinjski

Mostarcima ide i kada nisu na svojoj razini

BiH,10.09.2016.Mostar,Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Zeljeznicar 4-0, Photo:Stojan Lasic
27.09.2016.
u 08:00

Zrinjski s vrha ljestvice može zadovoljno gledati na ostale klubove. Mostarci s 23 boda drže čelnu poziciju nakon 10 kola, a ispred drugoplasiranog Radnika imaju 5 bodova prednosti, što je jako dobro s obzirom na to da je do sada u optjecaju bilo samo 30 bodova, piše Večernji list BiH.

Konstanta i širina

Mostarci su najkonstantnija momčad u početnom dijelu sezone. Nepisano je nogometno pravilo da se prvenstvo “osvaja na malim utakmicama”, te kako “uspješne momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro”. Obje te teze vrijede trenutačno za mostarski klub. Jednu tešku utakmicu plemići su igrali u subotu protiv Mladosti (pobjeda 2:1). Kada se tomu pridoda i činjenica da plemićima ove sezone jako na ruku, iz kola u kolo, idu i rezultati ostalih konkurenata, tada se može reći kako je Zrinjski na dobrom putu prema obrani naslova. Istina, prvenstvo je jako dugo i svašta se može dogoditi, ali pristup koji ima ovaj klub teško može donijeti nešto drastično loše. Zrinjski je utakmicu protiv Mladosti možda dobio u prethodnu srijedu. Možda to nekome može apsurdno zvučati, ali tada je Zrinjski igrao Kup protiv Borca, a struka je dobila dobar uvid u formu igrača koji inače nisu u prvom planu. Prijeko potrebne minute dobili su tada Bilbija i Katanec koji su, po mišljenju mnogih, ponajbolji nogometaši Zrinjskog u posljednje vrijeme. Spomenuti dvojac nije nastupio protiv Krupe u 9. kolu, a protiv Borca je pokazao dobru formu pa je kup-susret dobio na značaju za prvenstvo. Dobro su Kup igrali Mrkaić, Lučić, Stojanović, Žeravica i Filipović, a dvojica zadnje spomenutih dobro su obavila posao protiv Mladosti u prvenstvu. Filipović je praktično riješio utakmicu svojim pogotkom. Zrinjski je u početnoj postavi protiv Mladosti imao nekoliko neraspoloženih nositelja igre, momčad nije igrala na razini, koji su nakon Mladosti ostali dužnici. Kada se to već dogodilo, igračka širina i veliki broj kvalitetnih igrača za premijerligaške prilike donijeli su prevagu. - Ostvarili smo cilj osvojivši 3 boda iako, ruku na srce, nismo odigrali na razini na kojoj smo trebali, što se posebno odnosi na drugi dio susreta. U prvom smo imali nekoliko povoljnih prilika za pogotke, dok smo u nastavku nekako stali. Na to je vjerojatno utjecala i Mladost koja je igrala dobro i brzo nas je ugrožavala iz kontri, kazao je nakon susreta Vinko Marinović.

Novi test

Novi test Mostarci će u prvenstvu imati protiv Metalleghea. - Očekujem tešku utakmicu protiv Jajčana. Naravno i Travniku ćemo ići na pobjedu jer to nam je imperativ u svakom susretu, dodao je Marinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije