Borilački sport

Mostarcima 8 medalja na Kaštel Openu

01.09.2016.
u 10:00

Protekloga vikenda džudaši mostarske Neretve nastupili su na Međunarodnom džudo turniru “Kaštela Open” u sportskoj dvorani u Primorskom Docu.

Veliki uspjeh

Na turniru su nastupile ekipe iz Austrije, BiH i Hrvatske, a Judo klub Neretva iz Mostara bio je najuspješnija ekipa iz BiH s najviše osvojenih medalja. Turnir je organiziran za samo tri dobne skupine - mlađe kadete, kadete i seniore. Neretva je imala sedam svojih natjecatelja, a kući su se vratili bogatiji za osam medalja i jednim peharom. U ukupnom poretku klub je osvojio pehar za najbolju petoplasiranu ekipu. Osvojene su četiri zlatne, jedna srebrna i tri brončane medalje.

Zlatne medalje osvojili su David Pušić (U18) -60 kg, Ante Galić (U18) -66 kg, Ivan Jurić (O18) -66 kg i Hana Benca (O18) -78 kg, srebrom se okitio Srđan Ajvaz (U18) -81 kg, a brončanim medaljama Andrea Ćorić (U18) -70 kg, Srđan Ajvaz (U16) -81 kg i Mateo Puljić (O18) -73 kg.

Zanimljive borbe

- Najzanimljivije borbe imali su naši kadeti gdje su pokazali kako jednostavno u ukupnom zbroju nisu imali premca. Prvi koji je izašao na borilište je David Pušić u kategoriji do 60 kilograma, koji je ukupno imao četiri borbe i svaku završio na čisti Ippon. Imao je dva protivnika iz Hrvatske i dva iz Austrije, a krajnji ishod bio je prvo mjesto i zlatna medalja. Sljedeći koji je izašao na tatami bio je Ante Galić u kategoriji do 66 kg koji je također imao četiri borbe te, naravno, iz svake izašao kao pobjednik. U finalu ga je čekao nezgodni član AJK Student iz Splita, ali Galić je uspio doći do pobjede i osvojiti zlatnu medalju, javili su nam iz mostarskog kluba.

Treći član JK Neretva bio je Srđan Ajvaz u kategoriji do 81 kilogram koji je imao sve pobjede do finala, a u finalu gubi na kazneni bod od Hollwarta Moritza (Austrija).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?