Zrinjski

Mostarci s jako velikim respektom idu na Pecaru

05.03.2016.
u 07:00

U Zrinjskom su već u petak izašli pred medije kako bi dali svoje viđenje velikog derbija sa Širokim Brijegom. Iako se utakmica igra u nedjelju od 17 sati, ona je već cijeli tjedan top tema u mostarskom klubu, piše Večernji list BiH.

Respekt prema protivniku

Jučer su znatiželji novinara udovoljavali šef struke Vinko Marinović te vezni nogometaš Oliver Petrak.

- Široki Brijeg je izuzetno kvalitetna momčad. Mislim kako u ovom trenutku imamo jednako kvalitetne nogometaše i zaista očekujem tešku utakmicu. Problem bi svima mogli praviti teški vremenski uvjeti koji su najavljeni za nedjelju. Nadam se kako ćemo pogreške koje smo radili protiv Sarajeva svesti na minimum i odigrati puno bolje. U ovakvim utakmicama kada ne radite pogreške, samim tim je za očekivati dobar rezultat - kazao je šef struke plemića Vinko Marinović.

Posebno je vidljiv respekt kod nogometaša Zrinjskog, koji o svojim kolegama iz Širokog Brijega imaju samo riječi hvale. U takvom tonu je nastupio i Oliver Petrak, koji bi trebao biti jedan od startera na toj derbi utakmici:

- Utakmica na Pecari ima veliki značaj, uostalom kao i svaka druga utakmica do kraja prvenstva. Pokušat ćemo pobijediti i onda bi mogli imati veliku psihološku prednost u odnosu na konkurente, ali i sedam bodova više od Širokog Brijega.

Biranim riječima o nedjeljnom protivniku govorio je i Oliver Petrak koji je postao neizostavan u početnih 11 mostarskog kluba. Ipak, Široki je odlična momčad s velikim brojem kvalitetnih pojedinaca. Ne trebamo se zavaravati kako će nam biti lako. No, ako podignemo koncentraciju na višu razinu, i uz potporu naše publike, kao prošle sezone, mislim da bez straha možemo krenuti do pozitivnog rezultata. Priželjkujem pobjedu, ali nas čeka teška utakmica.

Pritisak

Osnovno obilježje ovakvih susjedskih derbi utakmica je i veliki pritisak na igrače. Iako se i ovaj susret igra za “samo” tri boda, ova utakmica znači više od bodova.

- Najveći pritisak je bio prije prve utakmice nastavka prvenstva sa Sarajevom. Probili smo taj led i srećom nismo izgubili, iako smo mogli i pobijediti. Sada nas očekuje utakmica sa Širokim koji ima malo veći pritisak nego mi. Ipak, ako želite igrati nogomet na ovoj razini, uvijek se morate nositi s pritiskom, tako je i nama. U borbi za naslov prvaka i Europu prvih pet momčadi ima jednake ambicije. Atmosfera u našoj momčadi je dobra i svi jedva čekamo utakmicu, te ćemo dati sve od sebe da pobijedimo - dodao je Petrak.

Velika prednost Zrinjskog pred ovaj susret je blizina Mostara i činjenica kako ih na Pecari prati veliki broj navijača, puno veći nego na nekim drugim gostovanjima. Iako Zrinjski u cijeloj BiH prate navijači u respektabilnom broju na svim utakmicama, na Pecaru se ide puno masovnije. U tu se navijačku potporu posebno uzdaju nogometaši Zrinjskog, kojima je svakako lakše igrati pred bučnom potporom.

Vremenske (ne)prilike

Što se tiče početne postave Zrinjskog, struka ne može računati na Blaića, kao ni na veznjaka Radulovića.

Njih dvojica imaju tri žuta kartona i ne mogu nastupiti. Najavljene vremenske prilike ne obećavaju atraktivnu utakmicu. Očekuje se kišno vrijeme. Srećom, za publiku Pecara može punuditi priličan komfor, ali igračima na teško natopljenom terenu sigurno neće biti lako. Prognoze nisu obećavajuće, ali ni to ne mora značiti kako će publika gledati loš nogomet. Igrački gledano, u Zrinjskom i Širokom igraju neki od ponajboljih igrača Premijer lige. Od njih se bez obzira na vremenske (ne)prilike može očekivati dobar nogomet. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije