HŠK Zrinjski

Mostarci optimistični, pošli na put po pobjedu

10.07.2018.
u 08:10

Prije polaska na put u Slovačku na utakmicu sa Spartakom iz Trnave osjetio se optimizam među nogometašima i strukom Zrinjskog. U Zrinjskom imaju temelj za takav optimizam. Mostarci imaju dobru momčad, a protiv sebe će imati protivnika s kojim se mogu nositi, ali i proći ga.

Rodin raskida ugovor

Na put je pošlo 19 nogometaša: Brkić, Soldo, Galić, Barišić, Laštro, Stojkić, Jakovljević, Kadušić, Čirjak, Perez, Hairlahović, Perišić, Rustemović, Bilbija, Todorović, Bencun, Filipović, Aćimović i Jović. Početna postava Zrinjskog protiv Spartaka vjerojatno će izgledati kao ona od prije nekoliko dana na prijateljskoj utakmici s Radnikom iz Bijeljine (Brkić - Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić - Čirjak, Rustemović - Filipović, Bilbija, Todorović - Aćimović). U kombinacijama definitivno neće biti stoper Matej Rodin. Ovog igrača u Zrinjskom nije dočekao status kakvom se možda nadao pa će vjerojatno raskinuti ugovor koji je dogovorio s plemićima. U autobusu se nije našao ni Samir Bekrić koji se možda mogao naći u kombinacijama za neku minutažu u Trnavi, ali on je ostao u Mostaru.

- Bekriću smo izašli ususret i ostavili smo ga u Mostaru. On je dobio prinovu u obitelji i odlučili smo ga poštedjeti putovanja, on će ostati uz obitelj i dijete - kazao je trener plemića Ante Miše.

Zrinjski će sutra igrati prvi susret 1. pretkola Lige prvaka na gostovanju kod Spartaka iz Trnave. Mostarci su kompletni, u svojoj momčadi imaju dobru konkurenciju, a iza sebe imaju i kvalitetno odrađene pripreme.

Spartak je u problemima zbog ozljeda nekoliko svojih najboljih igrača, poput Slobode i Vlaska. Slovaci nisu briljirali na pripremama. Ipak, teren će biti najbolje mjerilo onoga kako su na priprema radili Spartak i Zrinjski. - Zadovoljan sam odrađenim pripremama jer sve ono što smo planirali zapravo smo i uspjeli napraviti. Poslužilo nas je vrijeme, pogotovo u Sloveniji, gdje smo odradili taj bazični dio priprema. Imali smo kvalitetne protivnike na ovim pripremama, koji su nam bili idealna provjera za utakmice protiv Spartaka iz Trnave. Zapravo su sve to momčadi koje su slične po kvaliteti i fizičkoj snazi Spartaku i te utakmice su pokazale kako se mi s pravom možemo nadati prolasku u drugo pretkolo - izjavio je trener plemića Ante Miše.

Ne kriju ambicije

U Zrinjskom ne kriju ambicije. Ta je momčad iskusnija i kvalitetnija nego za vrijeme nekih prethodnih izlazaka na europsku scenu. Mostarci ovaj put znaju što žele, a to je proći Spartak. Prije desetak godina Zrinjski je bio autsajder protiv najuspješnijeg slovačkog kluba - Slovana iz Bratislave. Ipak, mostarski klub je u odnosu na to vrijeme puno napredovao u svakom pogledu. Ne možemo reći kako su favoriti protiv Spartaka, ali bi mu u najmanju ruku trebali biti ravnopravan protivnik.

- To je momčad koja je prvi put osvojila slovačko prvenstvo od neovisnosti Slovačke. To znači da su kvalitetni. Kvalitetni su na krilnim pozicijama, dobri su u fazi obrane. Neke nedostatke koje smo uočili zadržat ćemo za sebe te ćemo u svojoj svlačionici nastojati naći način kako ih iskoristiti - kazao je Miše o Spartaku iz Trnave.

Nade i optimizam Mostarci temelje na dobrom skautiranju protivnika.

- Dobili smo sve snimke njihovih utakmica iz završnice prvenstva i s priprema. Imamo dovoljno podataka o protivniku - dodao je Miše. Neposredno nakon utakmice Spartak - Zrinjski u srijedu se igra i utakmica SP-a Hrvatska - Engleska...

- Utakmica Zrinjskog mi je u ovom trenutku puno bitnija. Ako stignemo na vrijeme, naravno da ćemo pogledati utakmicu i navijati za Hrvatsku - zaključio je Miše. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije