Odličan futsal u Hercegovini

Mostar SG, Zrinjski i Brotnjo redom ostvarili pobjede

11.12.2018.
u 08:15

Sadržajan je bio haklerski vikend iza nas. Odigrano je redovito 8. kolo futsal Premijer lige BiH, a poseban interes publike zamjetan je bio u hercegovačkim dvoranama.

Lagana pobjeda Mostar SG

Laganu pobjedu aktualnog prvaka Mostar SG- a po slobodnoj je procjeni pratilo više od 300 gledatelja što je solidan prosjek kada je u pitanju futsal. Mostarci su uz laganu pobjedu rezultatom 8:2 protiv Kaskade zadržali čelno mjesto na ljestvici s 19 osvojenih bodova. Na taj se način nastavila utrka Mostar SG-a i gradskog rivala HFC Zrinjski.

Zrinjski je pak pred oko 800 gledatelja u školskoj dvorani na Bijelom brijegu imao puno teži posao protiv višestrukog prvaka MNK Centar Sarajevo. Taj derbi opravdao je očekivanja i donio je odličnu igru uz dobre golove i preokret. Zrinjski je na kraju slavio s 4:3 te se učvrstio na 2. mjestu na ljestvici. Gosti su bolje ušli u susret, a u 5. minuti Huseinspahić ih je doveo u vodstvo. Ipak, već u 10. minuti Marić je izjednačio (1:1). Centar se na trenutak izgubio na vatrenom domaćem terenu, smušenost gostiju iskoristili Ivanković i Bošković, koji su svojim golovima kreirali preokret i doveli Zrinjski u vodstvo od 3:1. Iskusni Radmilovića pogodio je akumulirani udarac s 10 metara i smanjio na 3:2, što je i bio rezultat prvog dijela. Drugo poluvrijeme donijelo je otvorenu igru, prilika je bilo na obje strane. Domaći su preko Ivankovića u 32. minuti zabili za 4:2. Gosti su maksimalno riskirali pred kraj utakmice, zaigrali su bez vratara, s igračem više u polju, a za dramu se u 39. minuti pobrinuo Fočo koji je pogodio za 4:3. Ipak, Centar nije uspio napraviti nešto više od toga i Zrinjski je slavio veliku pobjedu.

MNK Brotnjo svladao je Salines rezultatom 6:5. U kvalitetnoj utakmici igranoj u Čitluku slavila je momčad pod vodstvom trenera Mateja Čilića, a Čitlučanima je ovo četvrta pobjeda u sezoni.

Igra s pet igrača

Utakmica je počela odlično za domaću momčad. Bošnjak u 2. i 3. minuti pogađao mrežu Slainesa, koji se u igru vratio pogotkom Ivankovića. Domaćini su odgovorili pogocima Galića i Pantića, nakon čega su za goste golove dali Ramić i Hasić, pa je Salies sredinom prvog dijela bio na samo gol zaostatka (4:3). Dvije minute prije kraja poluvremena Ćavar je povisio prednost Brotnja na 5:3, a Galić je postigao gol za 6:3. Gotovo cijelu utakmicu Salines je igrao s Milanovićem u ulozi vratara - igrača, što je stvaralo pritisak na obranu Brotnja, ali otvaralo mogućnost domaćoj momčadi da brzom igrom kazni goste. Do kraja utakmice Ramić je postigao još dva pogotka, dok su kontre domaćina završavale bez pogotka, ali Brotnjo je ipak na kraju slavilo pobjedu pred oko 200 domaćih navijača. Od hercegovačkih klubova u Premijer ligi pred oko 200 navijača sigurno pobjedu (3:0) slavio je i Leotar.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije