odbojka

Mostar očekivano na vrhu ljestvice, Smeč iznad, a Čapljina ispod očekivanja

29.12.2016.
u 08:00

Zadnje kolo u južnoj skupine federalne Superlige odbojkašica donijelo je rotaciju na vrhu. Iako se to uoči završnog kola prvog dijela sezone nije očekivalo, na čelu ljestvice zimuje Mostar, dok je Smeč drugi. S obzirom na pobjedu Širokobriježanki u predzadnjem kolu u gostima, upravo protiv Mostara, očekivalo se kako će zadržati prednost ne samo do konca jesenskoga dijela sezone nego i do samog kraja. Međutim, za iznenađenje se u desetom kolu pobrinuo sarajevski Novi Grad koji je slavio u Širokom, istina tijesno, ali dovoljno za “rokadu” na čelu ljestvice.

Neuvjerljive igre

Čapljina je nastavila s neuvjerljivim igrama, a prilog tome bio je poraz na Ilidži. I konačno u derbiju začelja Vogošća je svladala Student. Gledano u cjelini, poslije nepotpunih 10 kola, jedna utakmica Troglav - Čapljina, igrat će se tek uoči drugog dijela prvenstva, većina ekipa zauzela je mjesta koja su se očekivala. Uoči početka prvenstva Mostar, koji je prošle sezone bio drugi, slovio je kao prvi favorit. Smeč, Novi Grad, Igman i Čapljina svrstavani su u drugu skupinu, a iza njih Troglav. Za Vogošću i Student znalo se da će se boriti za ostanak. Na koncu, može se reći kako je Smeč prvu dionicu odigrao iznad očekivanja. Ekipa Ivice Bošnjaka pokazala je upornost i postojanost forme. Nije ih uzdrmao ni poraz od Mostarki u prvom dijelu na domaćem parketu, uzvratile su punom mjerom u gostima, ali za rezultatski kontinuitet očito nemaju dovoljno snage. Uz Smeč, iznad očekivanja odigrao je i Troglav koji je sigurno najugodnije iznenađenje.

Ugodna iznenađenja

Novi Grad i Igman bili na očekivanoj razini, s tim da bi se Sarajke mogle, uz Troglav, pa Smeč, uvrstiti među ugodna iznenađenja. Ispod očekivanja odigrala je Čapljina. Odlazak dviju nadarenih igračica Božene Butigan i Ive Pažin pokazao se kao nenadoknadiv gubitak. Očito je pred Ilijanom Dugandžić dosta posla kako bi sastav koji je izgubio na visini, vratila u prošlogodišnju formu. Na koncu, sedma Vogošća nije pokazala puno, posebice ako se ima u vidu rejting kluba prije koju sezonu. Dva puta su svladale Student koji ima skroman igrački fond i ništa više. Na koncu treba reći kako u Studentu nisu ni imali velika očekivanja, Superligu doživljavaju kao školovanje mladog kluba.

Poredak: Mostar 26, Smeč 25, Novi Grad 21, Igman 16, Troglav 14 (9), Čapljina 9 (9), Vogošća 6, Student 0 bodova. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?