Propada li transfer

Monchi: Nije nam zanimljiva ponuda koja je došla za Džeku

26.01.2018.
u 07:10

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač talijanske Rome Edin Džeko još uvijek se nije dogovorio s londonskim Chelseajem, a kako sada stvari stoje, pitanje je hoće li se i dogovoriti. U međuvremenu, kapetan bh. reprezentacije jučer je odradio popodnevni trening s Romom.

Još uvijek u Italiji

Iako se ranije najavljivalo da će Džeko u četvrtak doći na liječničke preglede u London gdje bi trebao potpisati ugovor na čak tri i pol godine, to se nije dogodilo. Džeko je još uvijek u Italiji, a trenutačno problem u transfer priči predstavlja činjenica da Džeko želi dulji ugovor od onoga koji mu Chelsea nudi. Englezi u isto vrijeme prenose da se upravi ekipe sa Stamford Bridge stadiona nikako ne sviđa Džekin zahtjev o duljem ugovoru, ali da bi mogli popustiti pod pritiskom Antonija Contea koji je već ranije imao problema s dovođenjem igrača koje je želio jer mu uprava nije izlazila u susret. Pored toga, oglasio se i sportski direktor Rome, Monchi, koji je za talijanske medije izjavio kako Edin Džeko ostaje u rimskom klubu jer su odlučili odbiti ponudu Chelseaja za bh. napadača. - Roma, kao i svaki klub u svijetu, sasluša sve ponude koje dođu, ne samo za Edina, nego za bilo kojeg igrača u ekipi. Vidjeli smo ponudu i donijeli smo odluku. Džeko je u Romi i ništa ostalo nije važno. To znači da nam nije zanimljiva ponuda koja je došla za Džeku - rekao je Monchi. Podsjetimo da je Džeko, unatoč najavama talijanskih medija, preksinoć igrao u prvoj postavi protiv Sampdorije te je postigao pogodak kojim je Roma u sudačkoj nadoknadi izjednačila rezultat. Nakon utakmice trener Rome kazao je o Džeki sljedeće:

- Danas je Džeko ponovno pokazao koliko je vrijedan za našu ekipu. On je igrač koji je postigao veliki broj golova, on je uvijek pokazivao privrženost i profesionalnost. Kada završi prijelazni rok, Džeko će biti još mirniji. Kada je u pitanju njegov transfer, nemam vam ništa novo za reći - izjavio je Di Francesco.

Džeko bi se odlično snašao

Oni koji dobro poznaju Dijamanta ističu kako može igrati na vrhunskoj razini, bez obzira na klub u kojem se nalazi. Među njima je bh. reprezentativni vratar Asmir Begović, koji je bio član Chelseaja prije nego je prešao u Bournemouth. Begović je bio član Chelseaja od 2015. do 2017. godine, a iz ovog kluba nosi pozitivna iskustva te je ostao u kontaktu s većinom igrača. Od velikih igrača i velikog kluba se manje i ne očekuje. U jeku špekulacija o mogućem transferu Džeke iz Rome u Chelsea, bh. vratar nije želio govoriti treba li se Edin vratiti u Englesku ili ne, ali je siguran da bi se dobro snašao. - Teško mi je govoriti o tome, svaki igrač ima svoje iskustvo i svoj put, previše je toga što može utjecati da bi se tako jednostavno govorilo o tome što neki igrač može. Ono što ja znam jest da je Edin sjajan igrač koji se dokazao u Engleskoj, ali i u Bundesligi i Seriji A. Gdje god je igrao postizao je golove i igrao dobro. Kvaliteta uvijek izađe na površinu i zato vjerujem da bi se Edin odlično snašao u Chelseau, ali i bilo kojem drugom klubu jer jednostavno je takva vrsta igrača, jasan je bio Begović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije