KAKAV MAJSTOR

Modrić obilježio 21. stoljeće u Realu: Uspio je što nitko drugi nije, a još nije gotov!

01.04.2021.
u 12:52

Luka Modrić oborio je protiv Cipra rekord po broju nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i s ulaskom u igru protiv Malte stigao do impozantnih 136 nastupa. No kapetan vatrenih "u rukama" ima još jedan rekord kojeg možda nije ni svjestan, a potvrđuje njegovu veličinu.

Bliži mu se 36. rođendan, ugovor s madridskim Realom ima do 30. lipnja iduće godine i ukoliko ga odradi do kraja, imat će 36 godina devet mjeseci i 21 dan. Zašto je to bitno? Zbog činjenice da su u povijesti samo šestorica bila starija od njega u trenucima dok bi nosili dres Reala. Čak ni velikani kao Fernando Hierro, Raul, Roberto Carlos, Zidane ili Iker Casillas...

U 21. stoljeću postoji samo jedan, ali uspio je upisati samo dva ligaška nastupa za kraljevski klub kroz četiri godine boravka u njemu i 12 nastupa ukupno. Riječ je o Jerzyju Dudeku, pristiglom 2007. kao osigurač u slučaju ozljede nekog od tad glavnih vratara Reala. Dakle, ne ulazi baš u konkurenciju za ovu priču već po toj činjenici, no treba ga spomenuti jer je po godinama (38) ipak ispred Luke.

Ispred je, gledajući cjelokupnu 119-godišnju povijest Reala, još jedan vratar, ali branio je u 20. stoljeću - Miguel Angel. Imao je 37 godina i pet mjeseci kad je prestao braniti za Real Madrid 1986. Skupio je 247 ligaških nastupa u 19 godina. Oni "pravi" konkurenti Luki, a da su ispred, jesu najveće legende kluba - Ferenc Puškaš (39), Alfredo Di Stefano (38) i Francisco Gento Lopez (38). Oni su igrali u slavnim pedesetima i kroz šezdesete godine za kraljevski klub, što znači da do Luke Modrića nitko osim vratara nije s toliko godina na leđima nosio dres madridskog Reala. A još nije ni izbliza rekao i pokazao sve što ima!
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije