kapetan hrvatske

Modrić: 'Ne želim postavljati rokove svog igranja za reprezentaciju'

Luka Modric
Reuters/PIXSELL
10.10.2020.
u 20:47

To ne bi bilo u redu. Ja idem iz utakmice u utakmicu i vidjet ću kako ću se osjećati i fizički i mentalno i onda odlučiti.", rekao je Modrić

U redove reprezentacije Hrvatske se nakon pauze u rujnu vratio Luka Modrić. On i Ivan Rakitić su odmorili kako bi lakše ušli u sezonu. Modrić se vratio, ali se Rakitić u međuvremenu oprostio. Kapetan je konferenciju za medije prije Švedske započeo osvrtom na te situacije.

"Hvala izborniku što mi je to dopustio jer je u mojim godinama jako teško uhvatiti ritam ako ne odradiš pripreme. Osjećam se jako dobro, mislim da dobro igram i u Realu i zadovoljan sam. Čuo sam se s Ivanom prije nego što je objavio svoju odluku. Naravno da mi je žao što ga više nema, ali moramo poštovati njegovu odluku. Svi ti ciklusi prije ili kasnije završavaju. Nitko nije vječan i nitko neće sto godina igrati za reprezentaciju. Hvala mu na svemu još jednom", kazao je Luka.

Nakon što je otišao Rakitić, javnost se pita koliko će Modrić još nositi nacionalni dres. No, Modrić je nakratko ugasio bojazan te nije postavio rok, javlja RTL. 

"Ja si ne bih tu stavljao nikakve granice niti bih najavljivao da ću igrati i na sljedećem Svjetskom prvenstvu pa u međuvremenu promijenim odluku. To ne bi bilo u redu. Ja idem iz utakmice u utakmicu i vidjet ću kako ću se osjećati i fizički i mentalno i onda odlučiti."

Modrić se odmah vraća u početni sastav protiv Švedske gdje Hrvatskoj treba pobjeda kako bi ostala u elitnoj skupini Lige nacija. Brzo nakon toga slijedi i Francuska i sastav će se mijenjati.

"Trebat ćemo sve igrače u ove dvije utakmice na visokom nivou. Teško je reći koliko ćemo bodova osvojiti. Igramo doma, imat ćemo i navijače, u malom broju, ali tamo su, tako da doma uvijek idemo na pobjedu. U obje utakmice. Švedska je i dalje vrlo nezgodna ekipa, iako više nema Zlatana. Ne trebam govoriti koliko je on bio važan za njih. I dalje je to jedna vrlo nezgodna ekipa. Uvijek maksimalno motivirana, imaju odličan mentalitet kao sve skandinavske zemlje. Nikad se ne predaju. Protiv Portugala i Francuske pokazali su visoku kvalitetu igre i kompaktnosti", kazao je hrvatski kapetan.

Javnost je dobila obrisa svijetle budućnosti dobrim nastupom debitanata protiv Švicarske pa se Modrić osvrnuo i na njih.

"Vidi se da je Domagoj odličan dečko i vrlo talentiran igrač sa svjetlom budućnosti. Vjerujem da će nastaviti u jednakom ritmu. Osim nogometnih kvaliteta pokazao je gard i pozitivan karakter za prvu utakmicu. Sve pohvale za njegov nastup, ali i za Antu Budimira koji je debitirao i koji odigrao na vrlo visokom nivou. Melnjak je sve bolji, a Uremović pokazuje da je s pravom u reprezentaciji. Novi dečki će nastaviti tako i donijet će nam dodatnu kvalitetu u reprezentaciju. Mi stariji smo tu da im pomognemo i da se što prije prilagode na reprezentaciju i samo misle na nogomet", zaključio je Modrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?