navijači se tresu

Mnogi se plaše: Modrić nije dobro postupio, navukao je prokletstvo

06.09.2017.
u 15:15

Odlaskom Jamesa Rodrigueza u Bayern u Real Madridu oslobodio se dres s brojem deset, tradicionalno namijenjen najvećim fantazistima u momčadi. Tu priliku iskoristio je Luka Modrić, odbacivši dosadašnji broj 19 pa mu od ove sezne na leđima uz prezime stoji i desetka.

Hrvatski veznjak u kraljevski klub stigao je 2012. godine i odtad njegova igra stalno je išla uzlaznom putanjom, bio je na visokoj razini, a klub je uz njegov doprinos osvajao najvrednije trofeje. No, navijači se pribojavaju kako bi se to moglo promijeniti i to zbog prokletstva Realove desetke o čemu još uvijek pišu i svjetski mediji.

Tako britanski portal SPORTbible podsjeća kako niti jedan igrač od Luisa Figa nije opravdao činjenicu da igra s desetkom na leđima. Portugalac je za kraljevski klub igrao do 2005. godine i odtad su petorica igrala u tome dresu, no niti jedan nije opravdao velika očekivanja.

Prvi koji je naslijedio desetku bio je Brazilac Robinho, a slijedili su Nizozemci Wesley Sneijder i Lassana Diarra. Potonji uopće nije imao imaginaciju jedne desetke te je bio daleko od Realove razine.

Potom je taj dres navukao Nijemac Mesut Ozil pomogavši Realu u osvajanju naslova u Španjolskoj, ali navijači su se žalili da gotovo uvijek 'nestane' u velikim utakmicama. Posljednji igrač, koji također nije ispunio očekivanja, bio je spomenuti James Rodriguez.  
 

Prokletstvo Realove desetke možda nije najgore u sportskoj povijesti, ali Modrić će morati dati sve od sebe da ga prekine, naglašava SPORTbible.

A hrvatski veznjak zapravo je već počeo na najbolji način 'razbijati' to prokletstvo - osvajanjem trofeja. S desetkom na leđima predvodio je Real protiv Manchester Uniteda u Uefinom superkupu, a potom i protiv Barcelone u španjolskom superkupu. I na tome sigurno neće stati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije