Bh. igrač u Dinamu

Mladi se bh. nogometaš ozbiljno nameće

27.11.2016., Osijek - MAXtv PRva HNL, 17. kolo, NK Osijek, GNK Dinamo. Photo: Davor javorovic/PIXSELL
27.01.2017.
u 10:00

Bh. mladi reprezentativac Amer Gojak (19) igra u odličnoj formi za Dinamo koji se priprema ovih dana u turskom Beleku.

Talentirani veznjak dao je dva gola u pobjedama Dinama nad ukrajinskim Dnjiprom s 3:1 i slovenskim Triglavom iz Kranja 4:1 u prijateljskim utakmicama.

Veliki optimist

- Za igrača je svaki gol poseban. I onaj protiv Triglava i ovaj protiv Dnjipra dokaz su da sam u dobroj formi i da dobro radim na pripremama. Nadam se kako će ih biti još tijekom priprema u Turskoj, a pogotovo u nastavku sezone, izjavio je Gojak.

Ako nastavi s kvalitetnim igrama prikazanim na startu priprema, bit će neizostavan član udarne postave modrih na proljeće. Gojak, koji je prošao omladinsku školu Željezničara, tvrdi da su za dobivanje morala važne pobjede u kontrolnim susretima.

- Ništa nije važnije za samopouzdanje od pobjeda. I kada je igra loša, pobjeda je ta koja popravi dojam, a u utakmicama protiv Triglava i Dnjipra pobjede su stigle kao plod dobre igre, što me čini velikim optimistom uoči nastavka sezone.

Tvrdi kako najtrofejniji hrvatski klub ima širok fond igrača.

- Dinamo ima tu sreću da od 25 igrača svatko može uskočiti umjesto drugog, a razina kvaliteta ostat će ista. Svjestan sam mladosti i nedostatka iskustva, ali ne bojim se izazova. Moje je da uvjerim trenera kako mi je mjesto u prvoj momčadi. Ako to uspijem, nitko neće biti sretniji od mene. Što se tiče suradnje s trenerom, ona je vrhunska. Puno komuniciramo i izvan treninga, stalno nas ispravlja i traži da budemo bolji u svakoj vježbi. Vidi se da je bio igrač i potpuno nas razumije.

Očekuje da momčad s Maksimira, koja je 11 puta u nizu osvojila naslov prvaka, vodi veliku borbu za novi naslov.

- Vratio se Sammir, za kojeg kažu da je čudo od igrača. Navodno klub dovodi Brazilca koji je talent. Međutim, najveće pojačanje na proljeće bit će činjenica da smo prošli kompletne pripreme, dobro radili i motivirani smo pokazati da šest bodova zaostatka za Rijekom nije realna slika.

Prednost Rijeke

Iako Rijeka ima prednost od 6 bodova i jedina je neporažena momčad poslije dvadeset 
kola 1. HNL-a, ambicije ekipe s Maksimira su odbrana naslova.

- Dinamo još sve drži u svojim rukama. Ako pobijedimo sve utakmice na proljeće, naslov je naš. Motiv je veliki, a stigla su nam i pojačanja.

Kaže da bi prvenstvenu utrku moglo odlučiti nekoliko stvari.

- To su kvaliteta Dinama, ozračje u ekipi i trener koji zna što želi te način na koji će doći do toga.

Prije dolaska na Maksimir, Gojak je nastupao za Olimpik i kada smo ga pitali da usporedi kvalitetu Premijer lige i 1. HNL-a, odgovorio je:

- Infrastruktura je ista, loša u obje zemlje i to bi se trebalo popraviti.

Vrijeme je da odgovorni počnu ulagati u sport jer to je stvar po kojoj nas prepoznaju u svijetu. Kvaliteta je ipak na strani HNL-a, istaknuo je Amer Gojak.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije