BiH - Estonija 2:1

Mladi reprezentativci BiH kvalifikacije za EP otvorili slavljem

reprezentativci bih
27.10.2015.
u 08:29

Reprezentativci BiH do 17 godina pobijedili su u ponedjeljak u Moldaviji reprezentaciju Estonije s 2:1 (2:1) u prvom kolu grupe 13 kvalifikacija za EP.

Edis Smajić je u 22. minuti postigao pogodak za 1:0 na asistenciju Stefana Kovača, a BiH je na 2:0 odveo, nakon sjajnog solo-prodora, Tomas Dadić u 27. minuti.

Do kraja prvog poluvremena i Estonci su uspjeli da postignu pogodak, a strijelac je bio Markus Poom u 36. minuti. U drugom dijelu igre rezultat se nije mijenjao, te je bh. tim uknjižio pobjedu na otvaranju kvalifikacija.

Drugi meč grupe između Ukrajine i Moldavije završen je neriješenim rezultatom 1:1 (1:1). Sljedeći protivnik bh. kadetima bit će domaćin turnira, Moldavija 28. listopada u 14 sati, piše Goal.

Za BiH su igrali: Filip Vasilj, Saša Perić (57. Nermin Hajdarević), Amar Beširević, Jasmin Čeliković, Amir Velić, Milan Mirić, Stefan Kovač, Tomas Dadić, Demirel Veladžić  (70. Amar Ragipović), Edis Smajić (80. Ergin Mehuljić), Ševkija Resić. Selektor: Sakib Malkočević.

Za Estoniju: Danill Koroljov, Freddie Heinmaa, Aleks Savirand, Heger Olviste, Markus Lokk (65. Mark Anders Lepik), Markus Poom, Markus Vaherna, Mirko Mardiste, Marko Lipp, Markus Soomets, Erik Sorga. Selektor: Lars Hopp.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije