Nogomet

Mladi Međugorčani odlični u Dubrovniku

27.04.2016.
u 07:00

Talentirana generacija mladih nogometaša Međugorja, godište 2005., osvojila je protekli vikend vrlo jak turnir koji je bio organiziran u Dubrovniku. Riječ je o novom uspjehu mlade nogometne momčadi.

Uspješni u kontinuitetu

Važno je reći kako je ova generacija osvajala već puno medalja u BiH i Hrvatskoj i to na renomiranim turnirima. Vrijedi još istaknuti kako igraju Hej ligu u Mostaru, natjecanje koje organizira omladinska škola HŠK Zrinjski, te Fucal ligu u sezoni 2015./2016., gdje nastupaju većinom i ostali klubovi u Hercegovini, a u obje lige su vodeći.

- Što se tiče turnira u Dubrovniku, dovoljno je reći kako se natjecalo ukupno 28 momčadi, nastupilo je oko 400 mladih igrača, a svečano otvaranje turnira bilo je organizirano na Stradunu u Dubrovniku. Nastupile su momčadi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, istaknuo je Ivica Karabogdan, voditelj turnira. 

Momčad Međugorja nastupala je u sastavu: David Milićević (vratar), Tomislav Ivanković (vratar), Niko Puljić, Marko Kozina, Antonio Bajkuša, Ferdo Zovak, Dino Pehar, Matej Prskalo, James Ostojić, Grgo Milićević. Treneri: Mladen Pervan i Danijel Bajkuša.

Nakon 65 utakmica, koliko se u tri dana odigralo, postignuti su sljedeći rezultati:

Polufinala: Škola nogometa Cavtat – Međugorje 1:2, Župa Dubrovačka – Ohrid 0:0/nakon kaznenih udaraca 2:3. Utakmica za treće mjesto: Škola nogometa Cavtat – Župa Dubrovačka 0:0/ nakon kaznenih udaraca 6:5. Finale: Međugorje – Ohrid, Makedonija 2:1.

Pojedinačna priznanja

Najbolji strijelac turnira bio je James Ostojić (Međugorje), a najbolji vratar Josip Fragić (Škola nogometa Cavtat), a za najboljeg igrača proglašen je Antonio Bajkuša (Međugorje). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije