bore mu se za život

Mladi golman teško stradao, oduzete mu noge i lijeva ruka

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
01.01.2020.
u 15:34

U nesreći 10 minuta prije Nove godine u križevačkom naselju Radnički Dol u Hrvatskoj teško je ozlijeđen mladi golman Karlo Sokač koji je branio u Dinamu i kojega je zvao i HNS. 

Karlo je sjedio na zadnjem sjedalu osobnog automobila BMW bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao godinu stariji vozač. Na mjestu suvozača u trenutku izlijetanja automobila s ceste sjedio je vozačev vršnjak star 19 godina, piše 24sata.hr. 

Vozač koji nije bio pod utjecajem alkohola, kako su rekli iz policije, i njegov suvozač prošli su s lakšim ozljedama, dok je Karlo teško stradao. Stradali su mu vratni kralješci, oduzete obje noge i lijeva ruka.

Karlo je inače golman seniorske momčadi NK Radnik iz Križevaca koji se natječe u 3. HNL i, kako su mnogi stručnjaci predviđali, pred njim je trebala biti uspješna karijera.

Vijest o stradavanju mladog golmana, koji je neko vrijeme trenirao i u Bjelovaru te pohađao nogometnu školu zagrebačkog Dinama, šokirala je ne samo sportsku već i sveukupno križevačku javnost.

Ne samo da je nakon nesreće upitna sportska karijera, već se liječnici moraju boriti kako bi mladića koji je tek zakoračio u punoljetnost spasili od najgoreg.

Mladi vozač (19) koji je skrivio nesreću nije bio pod utjecajem alkohola, a uzeli su mu krv i urin kako bi provjerili je li pozitivan na droge. Uhićen je.

Karlov otac Davor Sokač rekao je za 24sata.hr da se liječnici bore za život njegovog sina. 

- Liječnici su mi kazali da im je prvi cilj kako bi Karlo ostao na životu jer su mu u nesreći stradala četiri kralješka, od koji jedan teško. Trenutačno je na operacijskom stolu u Traumatološkoj klinici u zagrebačkoj Draškovićevoj, kazao je Davor Sokač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije