Trener NK Viteza i nekadašnji sjajni nogometaš splitskog Hajduka

Miše: Imamo ekipu za ostanak u Premijer ligi

Ante Mise
Foto: VL FOTO
06.02.2014.
u 09:44

Momčad se pojačala na nekoliko pozicija u veznom redu. Iz Travnika su došli Isaković i Hećo koji se dobro uklapaju

Nekadašnjeg proslavljenog nogometaša i trenera Hajduka, koji sada kormilari s momčadi Viteza, susreli smo u hotelu “La Grande Casa” u Međugorju. Tu je on i njegova nogometna ekspedicija iz Viteza smještena, a na okolnim terenima SC Circle Internacional svakodnevno treniraju za nastavak nogometne sezone u Premijer ligi BiH. Miše je Vitez preuzeo posljednjih pet kola jesenskog dijela prvenstva.

Dobro prihvaćen

Došli ste u srednju Bosnu iz Dalmacije. Kako su vas primili u Vitezu?

- Fantastično. Super mi je i zadovoljan sam. Neću reći da sam iznenađen. Rekao bih da nisam očekivao takav prijem. Nisam znao ništa o Vitezu osim da je hrvatski i da ima premijerligaša. Nisam ništa znao o nogometašima i klubu. Vrlo malo sam znao, osim da su ušli u Premijer ligu prvi put. Prvu utakmicu pogledao sam s tribina.Vidio sam da ta momčad ima dobrih igrača i kvalitetu koja, po meni, jamči da ćemo ostati u Premijer ligi BiH. Prihvatio sam se sa zadovoljstvom nosi izazov u svojoj karijeri i krenulo je odlično. Pet utakmica, četiri pobjede...

Što ste do sada uradili za nastavak sezone?

- Malo smo se pojačal, napravili jedan odabir. Igračima koji su malo igrali ili gotovo ništa smo se zahvalili. Doveli smo još dva provjerena igrača Isakovića i Heću, obojica su iz Travnika. U biti, prvog strijelca Travnika i njegovog kapetana Heću koji je igrao i prije u Vitezu.

Koliko sada imate nogometaša na pripremama u Međugorju?

- Dvadeset pet (23 igrača i dva vratara). Među ovih 25 su i tri juniora kojima je istekao juniorski staž, koji svojom kvalitetom zaslužuju biti s nama. Zadovoljan sam sa svime provedenim do sada, prvih petnaest dana priprema proveli smo u Vitezu. Imali smo sreću da nas je vrijeme poslužilo. Bilo je jako dobro. Sve što smo zacrtali smo napravili. Koristili smo sportsku dvoranu i prostorije našeg kluba.

Kako je sada nakon snježnog Viteza u Međugorju?

- Kada smo došli ovamo, ovo je raj. Samo da nas vrijeme posluži možemo napraviti i više nego što smo planirali ili očekivali od ovog boravka.

Ovdje ste igrali i jednu utakmicu?

- Da. Odmah po dolasku igrali smo utakmicu s Brotnjom iz Čitluka i dobili ih 5:1. Igrali smo na umjetnoj travi, budući da je bilo malo kiše i čuvali smo terene. Igrale su dvije momčadi po 45 minuta. Mnogo bolje smo igrali nego protiv Rudara iz Kaknja tjedan dana prije ove utakmice. Sada smo u trećem smo tjednu priprema.

Je li uprava pred vas postavila određeni cilj?

- Naravno da uvijek mora biti cilj. Jedan jedini cilj je ostati u Premijer ligi ove godine. Samo bod da budemo iznad 15. mjesta, mi smo svoje ispunili. Trenutačno smo 11. na ljestvici. Klub ima svoj cilj, a ja i jedan svoj osobni, da barem za nekoliko mjesta pokušamo preskočiti klubove koji su sada ispred nas. Bio bi to jedan ogroman uspjeh za prvu godinu premijerligaša NK Vitez.

Prijatelj s Karačićem

Sa Zrinjskim igrate prvu utakmicu u nastavku sezone u Mostaru?

- Igramo prvu utakmicu s Mostarcima i nema tu nikakvih skrivanja. Znamo se dobro i igrači znaju jedni druge. Branko Karačić (nap. a. trener Zrinjskog) i ja smo igrali zajedno u Hajduku i veliki smo i prijatelji i kolege. Zanimljiva utakmica. Mi dolazimo kao totalni outsideri u Mostar. Oni su favoriti. Što ne znači da ćemo doći i predati se. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo. Kažem još jednom, skrivati nešto od Branka, ili on od mene, to nema smisla. Zna i on dobro momčad Viteza. Prvo je kolo pa je nama lakše što igramo u gostima. A mi moramo utakmice koje igramo kući s klubovim, koje su po kvaliteti bliže nama, dobiti. Onda bi trebali osigurati ostanak.

Jeste li zadovoljni uvjetima u Međugorju?

- Nisam prvi put ovdje. Bio sam tu još kao igrač. Mislim da Međugorje ima sve što treba smještaj, terene, ljubaznost osoblja. Same pohvale svima u SC Circle International koje nam je uvijek na raspolaganju. Sada ostajemo do 8. veljače kada igramo sa Slogom iz Ljubuškoga prijateljsku utakmicu u Međugorju. Danas igramo s Čapljinom. Vraćamo se 24. veljače opet u Međugorje i tu ćemo trenirati do prve utakmice sa Zrinjskim. Iz Međugorja idemo susret u Mostar.

Ključne riječi

Komentara 1

NO
novabila
12:53 06.02.2014.

Sretno Mišeu i momcima u opstanku u prvoj ligi a onda naslov.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije