jednogodišnja posudba

Miralem Pjanić službeno postao novi član Bešiktaša!

Twitter
03.09.2021.
u 07:14

Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić novi je član turskog prvaka Bešiktaša u čije je redove stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone.

Iskusni bh. veznjak Barcelonu napušta točno godinu dana nakon što je u transferu vrijednom 60 milijuna eura iz Juventusa stigao u katalonski klub. Bešiktaš je potvrdio i detalje transfera. Pjanić će u turskom klubu igrati na jednogodišnjoj posudbi i platit će 2 milijuna i 750.000 eura za tu sezonu, dok će ostatak plaće izdvojiti Barcelona (ukupno 8,5 milijuna eura), prenosi Klix.ba. 

Bh. nogometaš je izazvao veliko oduševljenje navijača Bešiktaša po dolasku u glavni grad Turske. Pred Pjanićem je novi izazov, jer će braniti titulu prvaka Turske, a s Bešiktašom će igrati i Ligu prvaka. Rivali u grupi C bit će Sporting Lisabon (Portugal), Borussia Dortmund (Njemačka) i Ajax (Nizozemska).

Nažalost, Pjanić (31) nije se naigrao u katalonskom klubu. Trener Ronald Koeman nije ga mnogo koristio, posebno u posljednje vrijeme, tako da je rastanak s Kataloncima bio najbolja opcija za sve strane.

U dresu Barcelone Pjanić je odigrao ukupno 30 utakmica, od čega 19 u La Ligi. 

Bh. nogometaš, čija se trenutna vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura prema podacima Transfermarkta, karijeru je počeo u francuskom Metzu, a igrao je još za Lyon i Romu prije nego što je zaigrao za Staru damu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
09:52 03.09.2021.

Svaka ptica leti svome jatu..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?