Odbojka

Miloš Jelčić: Ništa spektakularno, ali zadovoljni smo pomacima u odbojci

19.09.2017.
u 10:00

Po broju klubova, pa i po rezultatima čemu je najbolja potvrda plasman Mostara u Premijer ligu, odbojka, u prvom redu ženska, u Hercegovini polako preuzima primat kada je riječ o dvoranskim sportovima.

Bilježe pomake

Istina, dva jedina muška kluba u federalnom dijelu – Čapljina i Mostar, su se prije dvije sezone ugasila, međutim, ženski klubovi sve su brojniji. Kakvo je stanje odbojkaškog sporta u FBiH, kao cjelini, pitali smo Miloša Jelčića, predsjednika OS BiH, koji kaže:

- Odbojka bilježi pomake, nije to ništa spektakularno, ali je napredak sve vidljiviji. Vidi se to i po broju klubova. Ove sezone ćemo u najnižem rangu – Prvoj ligi, imati 18 klubova koji će biti podijeljeni u tri skupine. U A 1 skupini igrat će hercegovački klubovi – Čapljina II, Ljubuški, Student (Mostar), Blato (Biograci), novi klub iz Širokobriješke općine te dvije ekipe iz sarajevske regije – Ilidža i Alipašino. Imamo još dva aktivna kluba – novoosnovani Libero iz Ljubuškog koji se kani uključiti iduće sezone te Turbinu, koja će ovu sezonu zbog uvjeta napraviti stanku, naglašava Jelčić.

- U četiri skupine federalne super lige u predstojećoj sezoni startat će 32 kluba. U dvije super lige odbojkašica – jug i sjever, natjecat će se po osam klubova, kao i u dvije muške lige – istok i zapad. Moram reći kako smo u muškoj konkurenciji u odnosu na novu sezonu bogatiji za dva kluba, dok ćemo u ženskoj konkurenciji u dva ranga imati tri kluba više. Moja je želja da svi klubovi koji startaju, završe natjecanje. Ranijih sezona imali smo situaciju da klubovi odustaju tijekom sezone, što nam nije drago. Razlog odustajanja i zamrzavanja natjecateljskog statusa isključivo je materijalne prirode. Tako smo, primjerice, prošle sezone imali jedinstvenu mušku superligu s 13 klubova, što se pokazalo skupo, pa smo je ove sezone podijelili u dvije skupine i uz Bosnu Kalesija, koja je ispala iz višeg ranga, dobili još dva kluba koja su se uključila u natjecanje. Vodstva tih klubova procijenila su da će financijski moći izdržati ligu s 8 klubova. Moram reći da činimo sve kako bismo klubovima smanjili troškove. Time dobivamo ne samo na masovnosti, nego sprečavamo gašenje odbojke, a olakšavamo uključenje u natjecanje, kaže Jelčić.

Novi mandat

Predsjednik Jelčić naglašava da su uoči nove sezone zadovoljni odzivom klubova za sudjelovanje u kup natjecanju.

- Prošle sezone sudjelovali su samo klubovi koji moraju, a to su premijerligaši, ove imamo u obje konkurencije i nekoliko superligaša, što nam je jako drago, zaključuje predsjednik Jelčić, koji je početkom ljeta izabran na drugi četverogodišnji mandat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije