Monte Zott - Brotnjo 2018.

Mile Galić: Sigurni smo kako ćemo iduće godine imati i kvalitetniji turnir

10.04.2018.
u 08:00

Iza nas je 5. međunarodni košarkaški turnir za juniore “Monte Zott – Brotnjo 2018.”. Dvodnevni turnir u Čitluku ove godine je okupio 7 sjajnih momčadi, među kojima su se istaknuli Sloboda i Široki.

“Domaćinski” pristup

- Kada smo dobili poziv i pogledali popis sudionika, odmah smo znali da će turnir biti vrhunski što se natjecateljskog dijela. Kada smo stigli, uvjerili smo se i u druge kvalitete same organizacije turnira i, najbitnije, domaćini turnira su nas dočekali baš domaćinski. Dva dana vrhunske juniorske košarke je iza nas. Svi momci su ostavljali srce na terenu. Mi smo došli s jednom od najmlađih ekipa, 2000./01., i s dvojicom momaka 2002. godište. Momci su odradili svoj posao na najbolji mogući način i s takvim pristupom došli smo do željenog cilja, a to je 1. mjesto. Dva momka su nagrađena i individualnim nagradama (Nedim Omerović - MVP i Haris Andelija - najbolji obrambeni igrač turnira). Još jednom koristim priliku zahvaliti cijeloj ekipi koja je sudjelovala u organizaciji, a posebno gospodinu Mili Galiću, riječi su trenera Slobode Marija Marjanovića. Rekorderi po broju nastupa na turniru košarkaši su Šibenika koje je vodio nekadašnji hrvatski košarkaš Petar Maleš, koji je nakon završenog turnira, među ostalim, kazao: - Kvaliteta turnira je na visokoj razini, gdje svatko može pobijediti svakoga. Konkretno, moja momčad je pobijedila Slobodu, koja je bila prva na turniru, a izgubila od Zrinjskog koji je bio peti. Naše treće mjesto i pobjeda nad abaligašem Igokeom ima svoju težinu i daje našim momcima još veći motiv za daljnji rad i napredovanje. Želim posebno istaknuti kako nas sudjelovanje na ovome turniru čini sretnima i ponosnima te se nadam kako smo i mi svojim ponašanjem i igrama zaslužili poziv domaćina.

Bolji turnir

Organizatori su bili posebno zadovoljni time kako je prošao turnir u Čitluku.

- Prije svega želim zahvaliti svim klubovima koji su se odazvali na ovogodišnji turnir. Zahvaljujem i generalnom pokrovitelju turnira, tvrtci Union Foods, i Općini Čitluk, te ostalim sponzorima i prijateljima kluba koji su omogućili da se i ove godine održi izuzetno kvalitetan turnir. Iako su pojedine momčadi bile oslabljene zbog reprezentativnih obveza, na turniru nije nedostajalo neizvjesnosti i jakih utakmica. Pogotovo je zanimljivo bilo u skupini u kojoj su Sloboda, Šibenik i Zrinjski imali izjednačen broj bodova pa je koš-razlika odlučivala o plasmanu. Čestitao bih OKK Sloboda na 1. mjestu, a ostalima na dobroj igri i korektnom ponašanju. Uz pozitivne dojmove naših gostiju, sigurni smo kako ćemo iduće godine napraviti kvalitetniji turnir – kazao je direktor HKK Brotnjo Mile Galić. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije