rukomet

Mikić: Izviđač će dati sve od sebe, očekuje nas najteži susret u sezoni

08.06.2019.
u 08:30

Rukometaši Borac m:tela žele izuzetno napornu sezonu, u kojoj su odigrali već 52 utakmice, okruniti osvajanjem titule prvaka Bosne i Hercegovine. Banjolučani imaju prvu prigodu za trofej večeras u 20 sati kad gostuju u Ljubuškom.

Nakon izuzetno naporne prve utakmice, u redovima osvajača Kupa BiH žele skinuti aktualnog prvaka s trona. Ove sezone dvije ekipe su već odigrale tri dvoboja i u njima su izabranici Mirka Mikića bez poraza, a to je ohrabrenje pred idući dvoboj. Također je i činjenica da je veliki pritisak na mladi tim Izviđača jer on više nema prava na kiks.

Širina igračkog kadra

Trener Mirko Mikić ističe da je glavna prednost Borca širina u igračkom kadru i da njegovu ekipu očekuje najteži susret.

- Izviđač ima veliki pritisak jer za njih nema popravnog. Sigurno da će igrati na sve ili ništa i da će pokušati produljiti finalnu seriju i izboriti “majstoricu” na svom parketu. Očekuje nas najteži susret u sezoni, domaćin će sigurno pružiti maksimum. Obje ekipe su potrošene mentalno, zbog čega sam i smanjio intenzitet treninga. Odigrali smo 52 utakmice, što je za naše uvjete previše i sad moramo izvući posljednje atome snage kako bismo slavili na gostovanju. Svi, igrači i stručni stožer, želimo završiti finale što prije i ostvariti pobjedu u drugom dvoboju te završiti sezonu na sjajan način. Imamo širinu u igračkom kadru i u svakoj utakmici netko drugi iskoči u prvi plan. To je, uz karakter ove ekipe, jako važno kad se igra za trofej. Kad osjetimo da je netko od igrača u formi i ima sigurnost, onda igramo na njega. Mi smo protiv Izviđača u prvom susretu odigrali najlošiju utakmicu u play-offu, a ipak smo slavili. Mislim da je i to naša prednost, jer nismo doživjeli poraz u dvoboju s njima. Imamo dvije pobjede i remi, a oni će sigurno željeti pred svojim navijačima doći do pobjede - istaknuo je Mirko Mikić.

Snaga ekipe je tim

Bek Srđan Mijatović je u prvoj utakmici preuzeo odgovornost. Pogađao je mladi bek kada je Izviđač ozbiljnije prijetio. On ima poseban motiv da se s “dvostrukom krunom” oprosti od matičnog kluba.

- U tim trenucima sam osjećao da sam u formi i zato sam odlučio preuzeti odgovornost. Snaga naše ekipe je tim i uvijek netko drugi iskoči. Vratar Ljubišić je odlično branio nekoliko susreta, odigrali su ranije odlično Daničić, pa Dakić i Đurđević, to je naša snaga da u različitim susretima imamo igrače koji preuzmu odgovornost - kaže Mijatović, te dodaje:

- Očekuje nas težak dvoboj. U prednosti smo jer vodimo, ali daleko od toga da je gotovo. Izviđač ima pritisak jer oni nemaju prava na kiks, dok mi i u slučaju poraza imamo “majstoricu”. Ipak, naša je želja sve završiti u drugoj utakmici i sezonu okruniti trofejom. Odlično se poznajemo i neće biti iznenađenja. Oni su kroz susrete digli formu, a svi mi želimo napokon završiti sezonu još jednom pobjedom - rekao je Mijatović. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije