Messi otkrio zašto se ipak nije vratio u Barcelonu!

08.06.2023.
u 08:33

Lionel Messi otkrio je da ide u MLS.

U intervjuu za Mundo Deportivo rekao je da će karijeru nastaviti u Interu iz Miamija. Napustio je PSG nakon dvije sezone, a sada odlazi u Ameriku. Špekuliralo se i o tome da bi mogao natrag u Barcelonu ili put Saudijske Arabije gdje su već Cristiano Ronaldo, a odnedavno i Karim Benzema.

”Donio sam odluku da odem u Miami. Još nije sve dogovoreno, ostaju neke stvari, ali odlučio sam se na taj korak. Ideja je bila ako se ne vratim u Barcelonu, da ću napustiti Europu, maknuti se od reflektora velikih stadiona i posvetiti se obitelji”, pojasnio je Messi.

Leo Messi u intervjuu priznaje: “stvarno sam želio, bio sam jako uzbuđen što se mogu vratiti (u Barcelonu, op.a.), ali, s druge strane, nakon što sam doživio ono što sam doživio i odlazak koji sam imao, nisam želio biti u opet istoj situaciji: čekati da vidim što će se dogoditi i ostaviti svoju budućnost u tuđim rukama, da tako kažem”.

Messi je dodao:

“Čuo sam da su morali prodavati igrače ili snižavati plaće igračima i istina je da nisam želio prolaziti kroz to, niti preuzeti odgovornost za dobivanje nečega što ima veze sa svim tim. Već sam bio optužen za mnoge stvari koje nisu bile istinite u mojoj karijeri u Barceloni i već sam bio pomalo umoran, nisam želio prolaziti kroz sve to.

Iako sam čuo da se priča da je La Liga sve prihvatila i da je sve u redu da se vratim. Međutim, nedostajalo je puno toga. Tijekom karijere u Barceloni su me optuživali za puno toga što nije bilo istina i bio sam pomalo umoran od svega. Sad sam se bojao da bi se sve moglo ponoviti i da ću morati otići kao prije dvije godine.  Zato se povratak u Barcu nije dogodio. 

Rado bih se vratio, ali u trenutku sam kad želim malo maknuti fokus, posvetiti se obitelji. U posljednje dvije godine nisam bio sretan, imao sam taj mjesec dana na SP-u Kataru koji je bio spektakularan, osvojili smo svjetsko prvenstvo, ali sve nakon toga bila je teška etapa za mene. Želim ponovo uživati u djeci, obitelju, u običnom danu…Želim imati malo mira.”

Messi se zatim osvrnuo na posljednje dvije godine u PSG-u.

”Osjećaji su pomiješani. Istina je da je prva godina bila vrlo teška, iz različitih razloga. Druge godine, u prvih šest mjeseci osjećao sam se vrlo, vrlo dobro, vrlo ugodno u klubu, u gradu, sa svojom obitelji. Zatim je došlo Svjetsko prvenstvo i mislim to puno uvjetovalo nastavak sezone. Očekivao sam da ću završiti drugačije, ali sad je to iza mene.”

Osvrnuo se i na razgovore s Xavijem i Barcino osvajanje La Lige.

”Da, da, sve sam pratio i čeznuo za uspomenama. Želio sam da mogu biti tamo. Pratio sam što Xavi radi cijelu godinu i želio sam da Barca bude prvak baš kao i svaki navijač Barcelone.  Puno razgovaram sa Xavijem, o utakmicama, nekim igračima, o raznim situacijama … Istina je da smo puno razgovarali otkako je postao trener Barce.”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije