Kup BiH

Mateo Beusan: Bio je jedanaesterac, ali na Pandži!

BiH,06.03.2016.Siroki, Pecara,  Prvetvena nogometna utakmica   Siroki - Zrinjski  Photo:Stojan Lasic
09.03.2016.
u 07:00

Danas su na redu kupska uzbuđenja. Igraju se prvi četvrtfinalni susreti Kupa BiH. Derbi je na Tušnju, gdje je Sloboda domaćin Sarajevu (15). Tuzlaci su kao “mali” favoriti. Adut im je Husref Musemić koji dobro poznaje svoj bivši klub. Borac je domaćin (18) Željezničaru koji je na papiru favorit jer se Banjolučani bore za ostanak. “Federalac” Radnički u Lukavcu će ugostiti Radnik (15) koji bi nakon dva susreta trebao u polufinale.

“Psihološke traume”

Široki Brijeg nakon derbija protiv Zrinjskog opet igra kući, protiv Mladosti D/K, koja je kao i Široki u maloj krizi. I uz “psihičke traume” nakon poraza protiv susjeda, Širokobriježani su favoriti:

- Teško je iz glava izbaciti poraz protiv Zrinjskog i nepravde koje nam je činio sudac Peljto. Nisu to pogreške, u pitanju je namjera! I, sve ovo nije slučaj. Protiv Travnika dva nam boda “izbije” Tičić, Peljto protiv Zrinjskog tri. Gdje bi mi bili na ljestvici s tih pet bodova... Da “pogreške” ostalih i ne spominjem. Neću šutjeti, neka me kazne koliko hoće, još je “neohlađen” trener Slaven Musa kojega smo nekako “nagovorili” da kaže koju riječ i o kupskoj utakmici protiv Mladosti (15 sati):

- Bit će promjena u sastavu. Možda odmorimo Pehara, ali vraća se Sesar, te Menalo. U konkurenciji su još neki, kaže Musa:

- U suce i institucije NS BiH odavno nemamo povjerenja. Sve ovo lakrdija je, rekao je Dragan Soldo, tajnik kluba...

Da je sve lakrdija, ponovio je i Mateo Beusan, “Oko sokolovo” s HTV-a, kojemu su Širokobriježani poslali snimke spornih situacija s utakmice protiv Zrinjskog.

- Ni “j” od jedanaesterca nije bilo u kontaktu igrača Širokoga i igrača Zrinjskog. Na svakoj utakmici bude “3,000.000” takvih kontakata. Ali, u situaciji, kada igrač Zrinjskoga ruši Pandžu - jedanaesterac je preočit. Na snimci se vidi da je Pandža povučen i srušen, da mu je “razvaljena” majica. Taj je prekršaj za žuti, ne i crveni karton, misli Beusan koji nam se javio iz Varaždinskih toplica, gdje liječi ozlijeđeno koljeno.

Beusan liječi koljeno

- Slobodno napišite u Večernjaku sve što sam rekao! Koljeno je malo stradalo, pa više neću igrati mali nogomet, rekao nam je Beusan.

Izjavu kao “jaje jajetu” sličnu njegovoj porukom je prijatelju u Široki poslao Momčilo Grković iz Livna, sada Beograđanin, poznati sudac u Jugoligi, ali i u BiH: - Dobro poznajem Grkovića, nekada smo zajedno sudili. Drago mi je što nam se mišljenja podudaraju, rekao nam je Beusan.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije