boks

Markić: Sretan sam što je meč otišao na veliki broj rundi

27.05.2018.
u 13:21

Emil Markić uživa u opuštenijem ritmu i slobodnom vremenu nakon što se okitio naslovom svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji po WBF verziji. Učinio je to Markić pobijedivši u 11. rundi Nijemca Liebaua.

Težak meč

Markić je meč završio kombinacijom udaraca u glavu nakon dobre eskivaže, nakon čega ovaj više nije mogao nastaviti. Nijemac je do tog trenutka vjerojatno i vodio.

- Priznajem kako su protivniku pripale uvodne runde. Malo sam sporo ušao u meč. On je, prema ocjenama stručnjaka, bio blagi favorit, dok sam ja bio siguran u pobjedu. Jako sam sretan nakon pobjede, pogotovo što sam meč boksao na tako velik broj rundi, pa onda mogu reći kako su se naporne pripreme isplatile, vjerojatno su i presudile protiv Nijemca. Do te runde smo, prema kartama sudaca, bili izjednačeni, ali i da nisam završio protivnika, vjerojatno bih okreno bodovnu korist na svoju stranu - kazao nam je Markić.

Markić je u meč ušao u odličnoj formi. Osim Mostara, dio priprema obavio je u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Tvrdi kako mu svakodnevni teški treninzi i nisu tako teško padali kao što mu je padao strogi režim prehrane.

- Obično u pripremi za borbu treniram dva puta na dan. Ujutro je to kondicijski dio, dok je uvečer tehnički dio ili sparinzi. To traje mjesecima, a posljednjih 4-5 tjedana intenzitet je veći. Ipak, teško je stalno paziti na prehranu. Šećer nisam okusio mjesecima prije borbe, stalno sam unosio zdravu hranu, ali to u posljednjem tjednu kada skidaš kile postane jako psihički naporno. Ipak, sve se to isplati ako se na kraju ostvari uspjeh - dodao je Markić.

Poželjan ritam

Nakon kraćeg odmora Markića očekuju nove pripreme.

- Meni bi poželjan ritam bio boriti se tri puta godišnje. Naravno, nikad ne može biti u boksu onako kako zamislite, može se ukazati dobra prilika za neki jak meč, a isto tako možete dugo čekati na novog protivnika. U svakom slučaju, nadam se kako bih uskoro mogao dobiti novu priliku za dokazivanje - zaključio je Markić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije