Legendarni reprezentativac Hrvatske

Mario Stanić otkrio zašto navija za Želju i što ga je učio Ribar

FK Željezničar
12.04.2020.
u 17:36

- Želju odabereš prirodno, Sarajevo je više politički klub - pojasnio je Stanić

Prije dva dana rođeni Sarajlija i bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić napunio je 48 godina. Stanić je nedavno u razgovoru s hrvatskim novinarom Robertom Knjazom govorio o svom odrastanju u Sarajevu, odabiru da igra za FK Željezničar i načinu na koji su ih odgajali na Grbavici, prvim ratnim danima u Sarajevu, Zagrebu, Parmi, Chelseai, hrvatskoj reprezentaciji, pikanterijama, omiljenim drblinzima…

- Želju odabereš prirodno, Sarajevo je više politički klub - pojasnio je Stanić na početku razgovora. 

Mario je igračku karijeru započeo na Grbavici u dresu Željezničara, a za sarajevski klub je debitirao sa 17 godina. Bio je sa 16 golova najbolji strijelac kluba u sezoni koja nikada nije završena 1991/1992. 

- Milan Ribar nas je naučio kako je važno biti prvi. Usporedio je natjecanje za prvo mjesto kao ljestve. Prvi na vrhu vidi sunce, a ostali ispod njega mu gledaju u stražnjicu - prepričao je između ostalog Stanić, prenosi Avaz. 

Ratni događaji 1992. su usmjerili put Stanića prema Zagrebu i te godine postaje član Dinama.

U svojoj klupskoj karijeri nastupao je za Sporting Gijón, Benficu, Club Brugge, Parmu i Chelsea u kojem je završio karijeru, i to za vrijeme trenerskog mandata Josea Mourinha.

Za A reprezentaciju Hrvatske odigrao je 49 utakmica, postigao sedam golova i bio član generacije koja je 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. 
Zanimljivo, Stanić je strijelac prvog gola Hrvatske na svjetskim prvenstvima u povjesti. 

Mario od prosinca 2019. godina ima ulogu savjetnika predsjednika uprave Hajduka za sportsku politiku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?