LIJEPA GESTA PORTUGALCA

Mario Mandžukić se pohvalio, odmah se javio Cristiano Ronaldo i porukom izazvao 'lom'

mario mandžukić
Petar Glebov/Pixsell
23.11.2021.
u 15:18

Točno 80 dana nakon što je objesio kopačke o klin, Mario Mandžukić dobio je prvi angažman u nogometu od završetka aktivne igračke karijere. Nakon načelnog dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem o priključivanju stožeru A reprezentacije Mandžukić je i službeno dogovorio suradnju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem te je imenovan trenerom u stručnom stožeru vatrenih. A Mandžo se novim poslom pohvalio na Instagramu gdje je uz fotografiju uz predsjednika Kustića napisao: "Drago mi je što sam postao član stožera hrvatske A reprezentacije - zahvaljujem izborniku Zlatku Daliću i predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću na povjerenju. Ulazim u ovaj posao s puno odgovornosti, želje i ambicije da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji. Znate koliko mi znači hrvatska reprezentacija, i kao što sam davao sve od sebe dok sam bio igrač, sada ću isto raditi kao trener. Imamo odličnu ekipu i radujem se ponovno biti dio te obitelji!"

U komentarima su se javili brojni poznati, među kojima i Cristiano Ronaldo, Mandžukićev bivši suigrač iz Juventusa. Slavni Portugalac ostavio je emotikon sklopljenih ruku. Ronaldov komentar izazvao je brojne reakcije, skupio je gotovo dvije tisuće lajkova, a ljudi mu ispod toga pišu da prijeđe u Hajduk, dok ga drugi pozivaju ga u Dinamo... Mandžukić se tako priključuje stručnom stožeru Zlatka Dalića nakon što je ovog ljeta okončao impresivnu igračku karijeru, koja uključuje 89 nastupa i 33 gola za hrvatsku reprezentaciju te povijesnu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Izvanrednu klupsku karijeru posebno su obilježila razdoblja u Bayernu i Juventusu s kojima je osvojio po osam velikih titula, ukupno čak 23 u svojoj bogatoj karijeri. S Bayernom je osvojio Ligu prvaka 2013., postigavši pogodak u finalu, dok 2017. Juventusu u finalu nije bio dovoljan njegov spektakularan pogodak "škaricama".

Osim za ta dva giganta, redom je nastupao za svoju Marsoniju, pa potom Zagreb i Dinamo gdje se isprofilirao kao najbolji hrvatski napadač. Uslijedio je transfer u Wolfsburg gdje se dokazao Nijemcima pa ga je kupio spomenuti uspješni Bayern. Uslijedili su i uspjesi u Atlético Madridu te u spomenutom Juventusu, a nakon umirovljenja u reprezentativnom dresu i klupsku je karijeru priveo kraju, u Al-Duhailu pa u Milanu. Završio je igračku karijeru s 597 utakmica, 230 pogodaka i 100 asistencija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije