RK Izviđač CO

Mario Bjelić novi trener, SEHA liga na vidiku, Vedran Delić novo pojačanje

08.07.2018.
u 08:45

Četrdesetak dana trajao je muk, dovoljno za sumnje da se nešto “opasno” kuha, a onda je procurilo. Bilo je skeptika, međutim, potpisivanjem ugovora Vedrana Delića, pojačanja pristiglog iz ljutog rivala Zrinjskog, pojavio se “bijeli dim”. Na prvi pogled dosta toga je napravljeno, a daljnja situacija upućuje na povoljan razvoj, da ljubitelji rukometa ne samo u Ljubuškom nego i cijeloj BiH, pa i regiji, za početak mogu biti više nego zadovoljni.

Velika podrška

Prvo i osnovno, Izviđač i Central osiguranje su postigli dogovor o nastavku suradnje! Dakle, krucijalno pitanje – generalni sponzor, riješeno je, pa će skauti treću sezonu u nizu ući podržani od te osiguravateljske kuće. Kako doznajemo u upravi koja bi se u predstojećem razdoblju, odnosno s održavanjem skupštine, trebala posložiti, novi trener Izviđača bit će Mario Bjeliš iz Metkovića, doskorašnji trener Splita, ranije Metkovića 1963. Boljim poznavateljima rukometa u regiji Bjeliša nije potrebno posebice predstavljati – bio je član momčadi Metkovića koja je osvojila Kup EHF-a, dva puta hrvatski Kup…, odnosno igrao je s Metličićem, Dominikovićem, Balićem, Medićem…, a nakon Metkovića nastupao je za austrijski Bregenz.

Na vidiku je i rješavanje još jednog ne samo za Izviđač CO nego i za bh. rukomet, važnog pitanja, nastupa u SEHA ligi. Nakon prošlogodišnjeg “škartiranja” banjolučkog Borca, malo ih je koji su bili spremni uložiti na nastup Izviđača CO iduće sezone, u regionalnoj eliti. Međutim, trenutačno su realni izgledi. Naime, idućega tjedna u svojevrsnu inspekciju stižu predstavnici SEHA lige predvođeni Sinišom Ostojićem. Valja reći da je u međuvremenu Ljubuški spremniji nego prije dvije godine, jer je u gradu na raspolaganju i odgovarajući hotelski smještaj.

U razdoblju od završetka prvenstva, kada je Izviđač CO u pitanju, govorilo se samo o odlascima. Uz ranije najavljene Josipa Šarca u Celje i Davida Mandića u PPD Zagreb, Mateo Rodin je otišao u Francusku. Od prošlogodišnje ekipe klub su još napustili Leković - koji se vratio u Crnu Goru, zatim vratar Budalić - koji je pristupio ekipi Kaštela, dok se Mišković vratio u Travnik. Dvojica igrača – Matej Marković i Kristijan Jarak - dobila su, kako tu u klubu kažu, “odriješene ruke”.

Da će uz kvalitetne pojedince sa strane Izviđač CO naglasak i dalje imati na mladićima iz škole rukometa, potvrđuje odluka da se sa sedam juniora potpišu ugovori. Uz njih angažiran je 17-godišnji Luka Lovrić iz Žepča, koji igra na poziciji desnog vanjskog.

Pojačanje iz Zrinjskog

Uz potpisivanje ugovora s Vedranom Delićem, doskorašnjim lijevim krilom Zrinjskog i reprezentativcem BiH, u Izviđaču CO ne taje da se još traga za desnim krilom i desnim vanjskim. Hoće li biti još nekih novina, ovisi o razgovoru s igračima kojima su istekli ugovori - Mariom Pavlakom, Josipom Grbavcem, pa vratarima Kvesićem i Ivankovićem, Bubalom, Vučićem… Uglavnom, u redovima prvaka BiH odlučni su do 15. srpnja kompletirati momčad za iduću sezonu kako bi novi trener imao desetak dana vremena za izradu temeljitog programa priprema za, po svemu sudeći, natjecanje u SEHA ligi. Ako prvaci BiH dobiju “kartu” za regionalnu ligu, nije isključeno još koje igračko pojačanje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije