rukomet

Marino Marić: Hrvatska može do polufinala Svjetskog prvenstva

marino maric
13.01.2017.
u 15:17

Bez obzira na odsustvo velikog broja kvalitetnih rukometaša Marić smatra kako Hrvatska reprezentacija može ostvariti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska rukometna reprezentacija Svjetsko prvenstvo u Francuskoj otvara večeras u 20.45 sati utakmicom s reprezentacijom Saudijske Arabije. U Francuskoj će Hrvatska nastupiti u dosta oslabljenom sastavu, bez nekoliko ponajboljih rukometaša, te s igračima koji imaju problema s ozljedama i pitanje je hoće li biti na optimalnoj razini.

Ivan Ćupić, Ivan Slišković, Domagoj Pavlović, Marko Kopljar, Marino Marić, Igor Karačić nisu u sastavu reprezentacije, dok ozljede vuku Domagoj Duvnjak, Stipe Mandalinić, Marko Mamić i Luka Stepančić. 

Prvi pivot Hrvatske Marino Marić u prvenstvenom susretu u dresu Melsungena protiv Flensburga zaradio je frukturu kosti stopala, te je 03. siječnja operiran u Zagrebu. 

Mostarac će tako nakon Olimpijskih igara u Riju propustiti i smotru najboljih svjetskih rukometaša. 

„Teško je pratiti utakmice sa strane, odnosno kada nisi u mogućnosti pomoći reprezentaciji na terenu. Nisam nastupio na Olimpijskim igrama zbog ozljede i to sam teško prebolio. Sada drugačije gledam stvari i prihvaćam sve što se događa. Jednostavno dogodila se ozljeda, i sada idemo iz početka. Naravno, da sam htio pomoći i vjerujem da bi svi momci koji nisu u reprezentaciji sada uskočili na parket i dali sve od sebe“, kazao je u razgovoru za pogled.ba Marino Marić. 

Bez obzira na odsustvo velikog broja kvalitetnih rukometaša Marić smatra kako Hrvatska reprezentacija može ostvariti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu. 

„Ovo je lijepa prilika mladim igračima koje je izbornik poveo u Francusku da odigraju veliki turnir. Mislim da to moraju odraditi neopterećeno, bez velikog pritiska i predstaviti se u što boljem svjetlu, te da nemaju rezultatski teret na leđima. Iako, javnost uvijek ima velika očekivanja što se tiče rukometne reprezentacije Hrvatske. Atmosfera u ekipi je super i na tim mladim momcima koji su veliki borci je da pokažu što znaju i siguran sam da će to izgledati dosta dobro“, istaknuo je Marić i dodao: 

„Dečki su mladi i samo imam taj strah od oscilacija u igri, i nadam se da ćemo to znati prebroditi i naći neku postavu koja će dobro funkcionirati u igri. Optimističan sam kada je u pitanju nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Bit će veoma teško, jer je raspored zgusnut i malo je vremena za odmor, ali vjerujem da ćemo se plasirati u polufinale što bi bio veliki uspjeh i podvig“. 

Najveći favoriti za naslov svjetskog prvaka su domaćini Francuzi, olimpijski pobjednik Danska, europski prvak Njemačke, a zatim slijede Španjolska i Hrvatska. 

„Bit će zanimljivo prvenstvo. Igrači su dosta potrošeni, ima dosta ozlijeđenih, a zadnja dva turnira su pokazala da favoriti uvijek ne pobjeđuju. Žao mi je što na TV-u nema svih utakmica i to je dosta loše organizirano. No, putem streama, kroz rezultate i statistiku pratit ćemo natjecanja i nakon 3-4 kola vidjeti kako stoje stvari“, naglasio je Marić.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru reprezentacija Hrvatske osvojila je brončanu medalju, a velike zasluge za to ostvarenje imali su rukometaši ponikli u Zrinjskom: Marino Marić i Igor Karačić. Nažalost, ni jedan od njih nije u Francuskoj u kadru reprezentacije, pa je samim time i zanimanje za SP u Mostaru u laganom padu.

„Dajem Igoru veliku potporu. On je bio standardan, ali je sada odlučeno da nije u kadru i žao mi je zbog njega i ostalih momaka. Moramo to prihvatiti, i gledati prema Europskom prvenstvu koje organizira Hrvatska. Nadamo se da će tada biti još više Mostaraca u reprezentaciji, nego što je to bilo na prethodnim prvenstvima. Molim navijače da budu strpljivi i da bodre reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu“, riječi su Marina Marića.

Hrvatski rukometaš sada je četiri tjedna u fazi mirovanja nakon operacije. Početkom veljače trebao bi postupno ostavljati štake i koristiti ozlijeđenu nogu, a zatim nakon zarastanja kosti krenuti s treninzima. Optimistične prognoze govore o povratku na parketu sredinom ožujka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?