ATP turnir u Tel Avivu

Marin Čilić izborio finale protiv Đokovića

marin čilić
BENOIT TESSIER/REUTERS
02.10.2022.
u 07:22

U nedjeljnom finalu Čilić će igrati protiv srpskog tenisača Novaka Đokovića koji je, pak, nakon brzopoteznog prvog seta i priličnog mučenja u drugom pobijedio Rusa Ramona Safiulina 6-1, 7-6(3).

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale dvoranskog ATP turnira u Tel Avivu nakon što je sa 7-5, 6-3 svladao Francuza Constanta Lestiennea, 68. igrača na svijetu.

U drugim dijelovima oba seta Čilić je radio razliku te je u prvom setu 2-5 okrenuo u 7-5, a u drugom setu 2-3 u 6-3.

Francuski tenisač u prvom setu je od 1-1 pobjegao na 4-1 te 5-2, dok je kod 5-3 servirao za prvi set. Spasio je tada Čilić jednu set loptu, a spasio je jednu i kod 5-4 kada je servirao za ostanak u prvom setu.

Sve u svemu, Čilić je 2-5 preokrenuo u dobivanje prvog seta 7-5, s tim da je Lestienne kod 5-6 zatražio prvi prekid kako bi mu se pružila liječnička pomoć. U drugoj dionici svaki je igrač držao svoj servis do 3-3. Tada je Francuz prvi put pokleknuo, ali u tom trenutku se i dogodio njegov kraj. Čilić je do kraja napravio još jedan break za konačno slavlje.

U nedjeljnom finalu Čilić će igrati protiv srpskog tenisača Novaka Đokovića koji je, pak, nakon brzopoteznog prvog seta i priličnog mučenja u drugom pobijedio Rusa Ramona Safiulina 6-1, 7-6(3).

U finalu Tel Aviva Novak Đoković će tražiti put do 89. ATP titule u karijeri, dok je Čilić dosad osvojio dvadeset naslova pobjednika, a uz to je još petnaest puta nastupao u finalima. U karijeri su Đoković i Čilić igrali dvadeset međusobnih mečeva i prednost je debelo na strani srpskog tenisača (18-2).

ATP Tel Aviv, polufinale:

Marin Čilić (Hrv/2) - Constant Lestienne (Fra) 7-5, 6-3

Novak Đoković (Srb/1) - Roman Safiulin 6-1, 7-6(3)

(Hina) xskar yskar

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije