najbolji sportaši i klubovi u Čitluku

Marin Čilić, Ivan Dodig i Jelena Pehar najbolji

16.02.2019.
u 08:24

Jučer je Športski savez Brotnja jučer u hotelu Brotnjo organizirao tradicionalnu manifestaciju proglašenja i dodjele priznanja najboljim sportašima općine Čitluk za 2018., koja je održana pod pokroviteljstvom te općine. Na početku su okupljene pozdravili, nagrađenima čestitali i poželjeli nove uspjehe Josip Grbavac, predsjednik UO Športskog saveza Brotnjo, i čitlučki načelnik Marin Radišić.

Očekivana pobjeda

Odlukom ocjenjivačkog suda, naslovom najboljeg sportaša seniora čitlučke općine u 2018. okitila su se dvojica svjetski poznatih tenisača iz Međugorja Marin Čilić i Ivan Dodig. Tako se nešto i očekivalo. S punim pravom, jer su to dvojica vrhunskih broćanskih i svjetski poznatih profesionalnih tenisača, koji su, uz ostalo, kao članovi reprezentacije Hrvatske, osvojili prvo mjesto na Davisovu kupu u finalu u Lillu te RH osigurali prestižni naslov prvaka. Nažalost, zbog obveza Čilić i Dodig nisu mogli nazočiti svečanoj dodjeli priznanja, a Dodig je poslao videoporuku s riječima pozdrava i zahvale te čestitkom svim dobitnicima priznanja. Istodobno, za najbolju sportašicu seniorku za 2018. proglašena je karatašica Jelena Pehar iz Karate kluba Brotnjo - Hercegovina. Osvojila je prva mjesta na prvenstvima RH za seniorke i za mlađe seniorke, drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Rusiji za juniorke i zapažen plasman na prvenstvu Hrvatske za seniorke, prvo mjesto iz Serije A za seniorke u Salzburgu te peto mjesto Svjetskom prvenstvu za seniorke. Priznanje je od načelnika Radišića preuzeo otac Jelene Pehar. Priznanje za najbolju mlađu seniorku općine Čitluk dodijeljeno je atletičarki Mariji Ivanković iz AK Brotnjo, dok je za najboljeg mlađeg seniora proglašen karataš Vladimir Ostojić (KK Brotnjo - Hercegovina). Najbolja sportašica juniorka je atletičarka Ivana Prga (AK Brotnjo), a najbolji junior je karataš Jure Vasilj (KK Brotnjo - Hercegovina). Pohvalnica za organizaciju i obilježavanje jubileja kluba uručena je Hrvatskom rukometnom klubu Međugorje za 30. obljetnicu postojanja. Za najuspješnije klubove općine Čitluk u prošloj godini proglašeni su: seniorska ženska ekipa Karate kluba Brotnjo - Hercegovina, koja je na prvenstvu Hrvatske za seniorke osvojila 1. mjesto u sastavu: Irena Prga, Kristina Zovko i Jelena Zovko. Istodobno, za najbolju mušku momčad proglašen je Malonogometni klub Brotnjo koji se natječe u Premijer futsal ligi BiH, a koji je u natjecateljskoj sezoni 2017./18. osvojio drugo mjesto na ljestvici među 12 klubova te u toj sezoni dobio priznanje za fair-play momčad i pehar NS BiH. Laskavo priznanje najboljeg trenera općine Čitluk za prošlu godinu dodijeljeno je Draganu Ćavaru, dugogodišnjem iskusnom treneru HRK Međugorje.

Priznanje Marijanu Sivriću

Posebno priznanje za medijsku promidžbu sporta u Brotnju dodijeljeno je Marijanu Sivriću, dopisniku Večernjeg lista, dok je priznanje za doprinos potpori razvoja dobila čitlučka tvrtka Union Foods, a priznanje za razvoj sportske rekreacije u općini Čitluk uručeno je MNK MZ Dragićina. Od mlađih ekipa najbolji su bili: juniorska ženska ekipa ŽHKK Brotnjo 94. i juniorska muška momčad Karate kluba Brotnjo - Hercegovina te ekipe kadeta i kadetkinja Atletskog kluba Brotnjo. Za najboljeg kadeta općine izabran je karataš Ivan Niko Prusina (KK Brotnjo - Hercegovina), a za najbolju kadetkinju karatašica Sara Raspudić (KK Međugorje). Atletičar Luka Ćurković najbolji je mlađi kadet, a atletičarka Marija Dujmović najbolja mlađa kadetkinja, a proglašeno je i 11 najboljih sportskih nada općine Čitluk za 2018. Kažimo i to da su svečanost svojim nastupom uljepšali učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije