rukomet

Mandić i Boras najbolji sportaši Ljubuškog

15.01.2019.
u 09:39

U prostorijama Društvenih djelatnosti općine Ljubuški upriličen je izbor najboljih sportaša Ljubuškog za 2018. godinu. Ponovno je rukomet, odnosno rukometaši i rukometašice, pokazao najviše uspjeha.

Rukometašima sve nagrade

Najbolji sportaš je rukometaš David Mandić, najbolja sportašica rukometašica Marija Boras, najbolji sportski klub Rukometni klub Izviđač, najbolji sportaš do 18 godina rukometaš Matej Mandić i najbolja sportašica rukometašica Ana Marija Bunoza. Tako je izabralo povjerenstvo sastavljeno od ljubuških novinara, a izbor je po tko zna koji put pokazao da je rukomet sport broj jedan u Ljubuškom, duboko ukorijenjen u ljubuški kraj i njegove ljude koji ga vole, dive mu se i u njemu sportski uživaju.

David Mandić nije ima pravu o konkurenciju u ovogodišnjem izboru za najboljeg sportaša. I prošle godine je ponio tu titulu, a o kakvom se sportskom liku i talentu radi najbolje svjedoči slika koju upravo ovih dana gledamo na malim ekranima, gdje mladi Mandić uspješno koristi minute koje mu daje Lino Červar u momčadi Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Ponikao je u Izviđaču, bio kapetan i najbolji igrač, prošao sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, u lipnju prošle godine prešao u redove aktualnog prvaka Hrvatske PPD Zagreb. Nakon što se izborio na širi Červarov popis, sada se brusi i kali na najvećoj rukometnoj smotri svijeta. Marija Boras je kapetanica i najbolja igračica ŽRK Izviđač. Prošle godine sa svojim klubom osvojila je Kup BiH.

Boras četvrti put najbolja

Na kraju jesenskog dijela tekućeg prvenstva ŽRK Izviđač nalazi se na drugom mjestu, a ona je prvi strijelac kluba i među vodećim strijelcima lige. Ovogodišnje priznanje najbolje ljubuške sportašice joj je ukupno četvrto. RK Izviđač je ljubuška i hercegovačka rukometna ikona. Ove godine je po 20. put promaknut u najbolji ljubuški sportski klub, a 2004. i 2005. godine proglašen je za najbolju sportsku momčad u BiH. Titulu prvaka BiH osvajao je pet puta, dva puta Kup BiH, osam puta prvak Herceg Bosne i devet puta osvajač Kupa. Kao prošlogodišnji prvak BiH trenutačno se natječe u SEHA ligi.

Matej Mandić ima 16 godina, a od aktualne sezone je u prvoj momčadi Izviđača. Mladi vratar je velika nada ljubuškog rukometa, a priznanje je dobio pozivom izbornika Nine Markovića u kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Ana Marija Bunoza rođena je 2006. godine, s velikom nadarenošću, voljom i upornošću predstavlja budućnost ŽRK Izviđač.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije