ISTRAŽIVANJE

Manchester United najvrjedniji nogometni klub u Europi

31.05.2017.
u 12:15

Istraživanjem su obuhvaćena 32 kluba, a engleski klubovi dominiraju u prvih deset mjesta.

Najvrjedniji europski nogometni klub je Manchester United čija je vrijednost prvi put prošle godine premašila tri milijarde eura, objavila je u srijedu savjetodavno-revizorska tvrtka KPMG.
 

'Crveni vragovi', koji su prije tjedan dana pod vodstvom trenera Josea Mourinha osvojili naslov pobjednika Europske lige, financijski i ekonomski su najjači klub, a iza sebe su ostavili glavne europske suparnike Real Madrid i Barcelonu. Istraživanje KPMG-a kako navodi BBC obuhvatilo je televizijska prava, profitabilnost, popularnost na društvenim mrežama, sportski potencijal i vlasništvo stadiona. 

Istraživanjem su obuhvaćena 32 kluba, a engleski klubovi dominiraju u prvih deset mjesta.

Manchester United trenutačno ima 26 globalna sponzorska ugovora, među kojima su proizvođač sportske opreme adidas, te Chevrolet, 20th Century Fox and Uber, kao i deset regionalnih sponzorskih ugovora te 28 other medijskih i financijskih partnera.

Ove godine deset klubova ima vrijednost od čak milijardu eura, dva više nego 2016. Engleski prvoligaš Tottenham i talijanski Juventus su se tako prvi put priključili toj elitnoj skupini, a Tottenham je čak "maknuo" PSG s desete pozicije.

Unatoč dominaciji klubova iz Premier Leagu, Španjolska jedina ima dva kluba čija vrijednost prelazi dvije milijarde eura, a to su Real Madrid i Barcelona.

Prvih 10 europskih nogometnih klubova po vrijednosti:

Manchester United -3.09 milijarde eura

Real Madrid - 2.97 milijarde eura

Barcelona - 2.76 milijarde eura

Bayern Munich - 2.44 milijarde eura

Manchester City - 1.97 milijarde eura

Arsenal - 1.95 milijarde eura

Chelsea - 1.59 milijarde eura

Liverpool - 1.33 milijarde eura

Juventus - 1.21 milijarde eura

Tottenham - 1.01 milijarde eura
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije