Guardiola dao zeleno svjetlo:

Manchester City došao u Zagreb 
po Antu Ćorića!

Ćorić
02.04.2016.
u 17:01

Počela je akcija Ćorić! Službeno, konkretno, na najvišoj razini. Dakle, ono što se već mjesecima šuškalo, ovaj se tjedan napokon zakotrljalo: Manchester City i Dinamo počeli su pregovore o transferu mladoga reprezentativca Ante Ćorića (18) na Etihad.

Ugledni engleski klub u Zagreb je poslao izaslanstvo na čijemu je čelu bio Gary Worthington (49), šef Cityjeva odjela za regrutiranje nogometaša ili sportski direktor, dok su Dinamo zastupali trener i sportski direktor Zoran Mamić te jedan od njegovih pomoćnika u uredu sportskog direktora.

Priprema se veliki posao

Preliminarnom sastanku, održanom u jednom od zagrebačkih luksuznih hotela, prisustvovao je i posrednik u tome poslu, Fifin menadžer Ives Čakarun, čovjek koji je već poslovao s Manchester Cityjem. Čakarun svake godine u Novigradu organizira kamp za mladu momčad Cityja, a prije pet godina odveo je u Manchester City tada Partizanova stopera Stefana Savića.

Koji je bio zaključak zagrebačkog sastanka? Za početak, da će se delegacije klubova sigurno ponovno sastati nakon što Manchester City, najvjerojatnije već sljedeći tjedan, pošalje službenu ponudu za Antu Ćorića.

O kolikom iznosu transfera bi se radilo?

Jednom prilikom Zoran Mamić izjavio je da bi Dinamo pustio Ćorića ako bi neki klub ponudio 20 milijuna eura, što je otprilike i bila polazišna Dinamova točka u pregovorima s Englezima. Međutim, uza svu Antinu darovitost, teško je očekivati da će Manchester City u ovome slučaju, za igrača koji još nije A-reprezentativac, biti spreman toliko izdvojiti.

Vjerojatno će se raditi o iznosu od 15-ak milijuna eura, što bi opet bilo senzacionalno za zagrebački klub, bio bi to jedan od najvećih izlaznih transfera iz Maksimira, odmah do Modrićeva u Tottenham (21 milijun eura).

Podsjetimo, Dinamo i Manchester City posljednji put poslovali su prije devet godina, kada je tadašnji vlasnik, Tajlanđanin Shinawatra, za Vedrana Ćorluku platio 13 milijuna eura.

Manchester City je do sada jedini ozbiljno i konkretno zainteresiran za Ćorića, jedini koji je sjeo za stol s Dinamom, ali uz dopuštenje Dinama i s Antinim ocem Miljenkom.

Zeleno svjetlo pak za lov na Ćorića u Manchester Cityju dao je novi trener “građana” Pep Guardiola, genijalni stručnjak koji je još za Bayernova gostovanja u Maksimiru pohvalno govorio o malome maksimirskom genijalcu. Pepova naklonost najveći je mogući kompliment za Dinamovu zvijezdu.

Gledali ga deset puta

Manchester City u akciji je oko Ante od početka ove sezone. Deset puta uživo ga je gledao skaut zadužen za igrače do 21 godine Phil Robinson, koji je, zajedno sa spomenutim Worthingtonom, protekle zime proveo sedam dana i u La Mangi. U Dinamovoj španjolskoj bazi pratio je mladoga reprezentativca na trenininzima, pripremnim utakmicama, čak i izvan nogometnog terena. Zanima ih sve o Anti; što radi u slobodno vrijeme, kakav je u ophođenju s trenerima, suigračima, medicinskom službom, čak i konobarima u hotelskom baru.

Nakon što su skauti Manchester Cityja Antu Ćorića prošli tjedan uživo gledali u kvalifikacijskoj utakmici mladih vrsta Španjolske i Hrvatske u Burgosu, u kojoj je Ante još jednom ostavio sjajan dojam, njegov dosje na Etihadu konačno je zatvoren. U Cityju su spremni krenuti po njega i odmah mu jamčiti pripreme s prvom momčadi kod Pepa Guardiole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?