gostovao u emisiji Sportlight

Mamić o Jugoslaviji, Vučiću, ustašama, četnicima: Rad u Partizanu ili Zvezdi bi bio privilegij!

Armin Durgut/PIXSELL
17.08.2020.
u 21:25

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama koji se nalazi u bjekstvu od hrvatskog pravosuđa jer je optužen da je iz maksimirskog kluba izvukao puste milijune i oštetio proračun, gostovao je u emisiji Sportlight. Emisiju je najavio srbijanski Sportklub, a u cijelosti će biti prikazana u četvrtak navečer.

Govorio je Mamić o kontroverznim detaljima iz svog života, o poslovanju u Dinamu, ali se dotaknuo i Jugoslavije, Milorada Pupovca, Aleksandra Vučića, Crvene zvezde, Partizana... Naime, Sportklub je već na YouTubeu objavio isječke iz razgovora, a na spomen Jugoslavije, Mamić je kazao sljedeće:

- Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Europske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Europskoj uniji nitko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo. Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta? Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam "Marjane, Marjane", što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću - kazao je i prisjetio se dana kada je tulumario u nekadašnjem glavnom gradu pokojne države.

- Ja sam dolazio u Beograd u klub Duga u koji nisu mogli ući svjetski i europski diplomati. Vlada Perović je uz Lepu Lukić držao lokal, a ja kada bi ulazio, legendarni DJ Čupko bi najavljivao da ulazi specijalni gost. Pazite, to je bilo prije 40 godina.

Stiže iz Zagreba Mister Mamić, a Šaban Šaulić iz kuta počinje pjevati "Sneg je opet Snežana". To je ono što ja volim, za što živim. I je** mi se za one koji falsificiraju, izvrću. Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate. U nastavku se dotaknuo i političara, pa napomenuo da uživa simpatije Aleksandra Vučića:

- Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene: Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek? Na red su došli i Crvena zvezda, odnosno Partizan:

- Ne može biti narod produktivan koji sluša o ustašama, partizanima, četnicima, koronama, zavjerama, zločinima... Pa narod može biti produktivan i stvarati nove vrijednosti ako navija za svoje idole, da pjeva u Dugama, Terazijama, Košutama...

- Nemam nikakav razlog da sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija.

- U Hrvatskoj postoji na tisuće grafita sadržaja: Ubij, Mamića! Mamiću, Srbine. Mamić - četnik... a to je upravo zbog tih mojih stavova jer ja ne želim biti u koloni ljudi koji sotoniziraju narode.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?