Održava se već 16 godina

Malonogometni turnir u središnjoj Bosni: Jedan od najkvalitetnijih u Bučićima ulazi u završnicu

06.08.2023.
u 18:04

Četiri dana, koliko u prosjeku turnir traje, prilika je i za susrete i druženja bivših susjeda, rodbine, prijatelji, ali i kolega koje su nekada dijelili školske klupe.

Ljeto je u središnjoj Bosni nezamislivo bez malogometnih turnira. Od početka srpnja do kraja kolovoza malonogometni turniri na ovom području postaju mjesto druženja i susreta domicilnog stanovništva i iseljenika ali i prilika futsalerima naše zemlje i regije pokazati talenat zbog kojeg su mnogi od turnira prerasli u ozbiljne sporstke manifestacije, piše Večernji list BiH

Uz bogat nagradni fond koji zna preći i nekoliko desetaka tisuća KM, turniri su mnogima i prilika za dobru zaradu, odnosno spajanje ugodnog s korisnim. Malonogometno ludilo ne zaobilazi ni Novi Travnik, mjesto za sve, pa tako i za velike nogometne i malonogometne talente. 

Bogatu tradiciju igranja malogonometnih turnira u Novom Travniku potvrđuju turniri u Rankovićima, Rastovcima, Stojkovićima, na Bučićkoj ravni, odnedavno i jedinstven turnir „Stokilaša“ u Nević Polju te jedan od najkvalitetnijih sportskih događaja ove vrste, turnir u Bučićima koju se uz kvalitetnu igru i sve bogatiji nagradni fond „plasirao“ među u vrh želja svih malonogometnih „haklera“. 

Održava se već 16 godina, a kroz te godine gotovo je nemoguće pronaći čovjeka iz ove sredine koji barem jednom nije osjetio „bučićku travu“. Na turniru su kroz godine sudjelovale brojne ekipe, a posjetitelji turnira često su imali priliku vidjeti i ponajbolje malonogometaše iz BiH, Hrvatske i drugih zemalja regije. Ono što ovaj turnir izdvaja od drugih je i to da se održava u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Dani fra Marijana Šunjića“ koju organiziraju Udruga mladih fra Marijan Šunjić i Udruge Moja Zemlja Bučići. Tradicija je i da svake godine nakon završetka turnira Bučićani na dar od organizatora dobiju koncert za pamćenje, uz druženje do kasno u noć.

Turnir u Bučićima došao je do četvrtfinalne faze. Plasman među osam najboljih izborile su ekipe: KŠD Glavica Rankovići, Zabilje, Udruga mladih fra Marijan Šunjić, Stokilaši Nević Polje, Moja Zemlja Bučići, Mladež HDZ BiH Novi Travnik, Fali jedan i Autopranica Slon.

Priliku za obranu titule imat će ekipa Autopranica Slon. Turnir prati i nekoliko revijalnih susreta, a od kojih se izdvajaju susreti mladih nada Bučića i Novog Travnika te „sraz“ veterana Bučića i Rankovića. Četiri dana, koliko u prosjeku turnir traje, prilika je i za susrete i druženja bivših susjeda, rodbine, prijatelji, ali i kolega koje su nekada dijelili školske klupe.

Druženje je na turniru u Bučićima jednako važno kao i natjecateljski dio, a kvalitetnih sportskih kao i zabavnih sadržaja ne nedostaje. Posjetitelji će među ostalim imati priliku uživati i u nastupu Apokalipso benda iz Kiseljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije