VELIKO PRIZNANJE

Luka Modrić potpisuje novi ugovor s Realom! U Madridu ne mogu bez kapetana vatrenih

luka modrić
Reuters
14.05.2022.
u 11:33

Ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano, inače uvijek pouzdan i točan u iznošenju informacija, objavio je da će Luka Modrić potpisati novi jednogodišnji ugovor s madridskim Realom! - Samo je pitanje dana kada će Luka Modrić potpisati novi ugovor s Real Madridom, u trajanju do lipnja 2023. Papiri su spremni, a Real s Lukom planira graditi momčadi za sezonu 2022./2023. - napisao je Romano. Službena potvrda još treba stiči, no pred kapetanom vatrenih je novi ugovor s trajanjem do 30. lipnja 2023., što znači da su Luka i klub nastavili u identičnom smjeru kao što je uobičajena praksa u Madridu za veterane. Naime, uvijek im se nudi jednogodišnji ugovor, nešto manje izdašan nego prethodni.

Sergio Ramos, primjerice, prošlog ljeta nije htio pristati na to, smatrao je da zaslužuje dvogodišnji ugovor. Koji nudi veću sigurnost i smanjuje pritisak na igrača. Ali, Luka je s tim pritiskom "kao kod kuće" i obožava Real, zbog čega mu prošlog ljeta, a neće biti ni ovog problem nastaviti nositi njegov dres po promijenjenim uvjetima u odnosu na sezonu prije. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije dobio je na taj način veliko priznanje i ostat će najstariji nogometaš tog kluba koji je igrao na najvišoj razini u 21. stoljeću. Tek je vratar Jerzy Dudek ispred njega po godinama, ali njegova uloga bila je minorna jer nastupio je u 12 službenih utakmica, no samo u dvije prvenstvene te dvije u Ligi prvaka. Treba naglasiti i da će Luka zarađivati vrlo vjerojatno nešto manje od aktualnih devet milijuna eura po sezoni. Kad je potpisivao ugovor prošle godine, ostao je bez oko dva milijuna eura jer prije tog primao je 11 milijuna eura godišnje. Ali, to je tako s jednogodišnjim ugovorima i Modrić očito s tim nema problema. Naravno, vodstvu Reala sviđa se i taj dio, da Luka ne radi probleme u financijskom smislu. Ali, svjesni su i kakvu klasu imaju u svojim rukama. Samim time, sad je jasno da će klub i Luka zajedno proslaviti deset godina jer kapetan vatrenih stigao je u Madrid tijekom ljeta 2012., a doveo ga je Jose Mourinho iz Tottenhama za 35 milijuna eura.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije