HVALA TI KAPETANE!

Luka Modrić odgovorio na pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku: Ostaje li u reprezentaciji?

17.12.2022.
u 19:09

Za seniorsku reprezentaciju je debitirao u ožujku 2006. u prijateljskom susretu protiv Argentine, a susret za broncu protiv Maroka bio je njegov 162. nastup u dresu "Vatrenih", pritom je postigao 23 gola, njegov trag u reprezentaciji teško da će biti nadmašen. Kapetane, hvala ti na svemu!

Kapetan hrvatske nogomete reprezentacije Luka Modrić u susretu za treće mjesto protiv Maroka upisao je čak 19. nastup na svjetskim prvenstvima, osvojivši pritom drugu medalju. Za kapetana hrvatske reprezentacije bilo je ovo već osmo veliko natjecanje.Nastupio je na četiri SP-a (2022, 2018, 2014, 2006) i četiri EP-a (2020, 2016, 2012, 2008) u tri različita desetljeća. Luka Modrić nakon osvojene medalje izašao je pred novinare i obratio se javnosti: - Mislim da smo napravili nešto strašno. Htjeli smo zlato, bili smo blizu, ali nismo uspjeli, iako možemo biti ponosni jer na kraju odlazimo u Hrvatsku kao pobjednici, idemo se sada proveseliti i uživati u ovome što smo napravili. - rekao je Modrić.
- Stvari koje napravim za reprezentaciju su one koje me posebno čine sretnim, Hrvatska nije sada čudo koje se dogodi svakih 20 godina, trebaju nas gledati kao velesilu u nogometu - dodao je. - Stvarna budućnost hrvatskog nogometa je svjetla i sigurno da će mladim igračima ovaj turnir pomoći da još narastu kao osobe i kao igrači. Neki su tu prvi put i osvojili su već medalju. Meni je recimo trebalo 12 godine do prve medalje, zato oni trebaju uživati u ovome. - Kada smo već došli do finala ostajem i u Ligi nacija. Za seniorsku reprezentaciju je debitirao u ožujku 2006. u prijateljskom susretu protiv Argentine, a susret za broncu protiv Maroka bio je njegov 162. nastup u dresu "Vatrenih", pritom je postigao 23 gola. Zanimljivo, Luka je igrao kod šestorice hrvatskih izbornika, Zlatka Kranjčara, Slaven Bilića, Igora Štimca, Nike Kovača, Ante Čačića, te od listopada 2017. kod Zlatka Dalića.
Modrić je na svjetskim prvenstvima debitirao 2006. u Njemačkoj upisavši dva nastupa protiv Japana i Australije. U Brazilu 2014. je igrao tri okršaja, protiv Brazila, Kameruna i Meksika. Prije četiri godine u Rusiji, Modrić je igrao u svih sedam susreta. Protiv Nigerije, Argentine, Islanda, Danske, Rusije, Engleske i Francuske. U Katru je također upisao sedam nastupa. Otvorio je i zatvorio turnir protiv Maroka, a igrao je i protiv Kanade, Belgije, Japana, Brazila i Argentine.
Na listi igrača s najviše nastupa na svjetskim prvenstvima vode Argentinac Lionel Messi i Nijemac Lothar Matthaus sa po 25 nastupa, no argentinskog majstora u nedjelju očekuje nastup u finalu SP-a protiv Francuske nakon čega će postati novi rekorder. Nijemac Miroslav Klose ima 24 nastupa, Talijan Paolo Maldini 23, Portugalac Cristiano Ronaldo 22, Diego Maradona 21....

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije