REAL U KRIZI

Luka Modrić: Ja prvi ne igram na pravoj razini

09.01.2019.
u 07:52

Dekoncentracija na otvaranju utakmice nas ubija. Mentalno smo pali i jer se previše brinemo o tome koliko nam bježi Barcelona

Ako nekome ne ide ove sezone, to je onda Real Madrid. Sve je počelo odlaskom Zinedinea Zidana s trenerskog mjesta, njega je pratio i napadač Cristiano Ronaldo, a onda se kraljevstvo polako počelo rušiti. 

Mijenjali su se treneri, pojačanja se nisu dovodila, a igra je postajala sve slabija. Posljednji poraz Real je doživio od Real Sociedada (0:2), sve ih je to još više odmaknulo od prvog mjesta na tablici La Lige, pa i udaljilo od prvoplasirane Barcelone koja ima deset bodova prednosti. 

Statistika ne laže, aktualni prvak Europe u dubokoj je krizi. Na prvu liniju bojišnice zato je stao njihov veznjak i hrvatski kapetan Luka Modrić koji je odgovornost preuzeo na sebe.

– Prvi razlog zašto smo potonuli jest što puno igrača Reala ne igra na svojoj razini. Ja prvi među njima. Moram se popraviti i ovo govorim kako bih priznao svoju lošu formu i preuzeo odgovornost – rekao je Modrić pa dodao:

– Neefikasnost nas užasno muči. Postigli smo samo 26 golova u 18 utakmica, gotovo upola manje od Barcelone i to nas ubija. Prije smo te prilike pretvarali u golove, a sada ne uspijevamo. Može li se to riješiti kupnjom pojačanja? Nije moje da o tome govorim, ima onih koji se brinu o tome.

Problem s dekoncentracijom 

Istina je da su golgeterski neefikasni. Najbolji im je strijelac Karim Benzema sa sedam pogodaka, dokaz je to da im Ronaldo nedostaje. Osim napadača, Luka je objasnio i druge razloge krize. 

– Dekoncentracija na otvaranju utakmice također nas ubija. Dokazali smo to i u zadnjim utakmicama protiv Real Sociedada i Villarreala, ali i prije toga Levante nam je zabio u 7. minuti, pa CSKA u 2., Barcelona u 11., Atletico u Superkupu u 1. minuti... To dokazuje da nam na terenu nedostaje zajedništva, čim tako brzo i lako primamo golove. Mentalno smo pali i zbog toga što previše brinemo o tome koliko nam bježe Barcelona i ostale momčadi. Ova momčad ima puno više kvalitete nego što pokazuju njene igre i rezultati – rekao je pa predložio rješenje:

– Moramo sjesti i reći što zamjeramo jedni drugima. To će biti bolno, ali moramo ustanoviti razloge zašto smo tu gdje jesmo. Na klubu je da sve stavi na papir i podvuče crtu. Prijelazni rok donekle im je prilika da uravnoteže stvari na terenu i u svlačionici. Odavno se piše i o odlasku Modrića, a ako ode, problemi će im biti i veći. 

Inter ne skriva svoje namjere da dovede kraljevskog veznjaka, cijelu su priču pokrenuli već prošlog ljeta, no sada u oblaku krize iskoristit će priliku i Modrića pokušati dovesti u Italiju. Tamo ima podršku reprezentativnih suigrača Ivana Perišića, Marcela Brozovića i Šime Vrsaljka. A na njegovu dolasku radi i Interov novi sportski direktor Beppe Marotta.

Naslov teško dostižan

Osim toga, talijanski Tuttosport ističe da bi talijanski klub mogao obaviti veliku kupnju u Realu jer su zainteresirani i za Matea Kovačića koji je trenutačno na posudbi u Chelseaju, a nema želje vratiti se u madridski klub. Spominje se i ime Tonija Kroosa. 

No nisu samo igrači problem, ni trener se nije iskazao. Istina je da klub nije dobio u dobrom stanju. Santiago Solari teško može preokrenuti stvari jer, po onome što pokazuje s Realom, nije bolji od Julena Lopeteguija. Kraljevi se tako ponovno igraju s vatrom i opasno riskiraju naslov prvaka Španjolske, koji je teoretski dostižan, ali praktički, s ovom postavom, motivacijom i igrom koju pokazuju, jako će teško dostići moćnu Barcelonu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije