NA RASPRAVI U OSIJEKU

Luka Modrić i Dejan Lovren svjedoče na suđenju braći Mamić

Robert Anić/Pixsell
12.06.2017.
u 21:04

Luki Modriću neosnovano je isplaćeno, po optužbi, približno 66,9 milijuna kuna

Tek nekoliko dana nakon što je podigao pehar Lige prvaka, zvijezdu Real Madrida Luku Modrića čeka u utorak manje ugodno iskustvo. Sjest će na klupu za svjedoke na Županijskom sudu u Osijeku, na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, porezniku Milanu Pernaru te Damiru Vrbanoviću. Dan kasnije, poziciju svjedoka preuzet će igrač Liverpoola Dejan Lovren. Transferi njih dvojice iz Dinama u strane klubove predmet su, među ostalim, optužnice za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Tužitelji su stava kako dvojica igrača nisu imala pravo na 50 posto transfernog obeštećenja, koji im je isplaćen, a tvrde i kako je taj novac završio u rukama Mamića. 

Cijela rasprava u utorak, praktički, rezervirana je za ispitivanje Luke Modrića jer je jedini na popisu svjedoka za taj dan. Uz Lovrena će u srijedu, pak, svjedočiti i njegovi roditelji. Iako nismo uspjeli saznati na sudu spremaju li se posebne mjere osiguranja prije i za vrijeme rasprave, za pretpostaviti je kako će osječka "palača pravde", kao i svaki put do sada kada je u njoj Zdravko Mamić, biti pod opsadom policije. Po optužnici, Zdravko Mamić je potpisao Anex ugovora o profesionalnom igranju, "kojim se neosnovano utvrđuje pravo igrača Luke Modrića na isplatu 50 posto budućeg transfera", Neistinito je pri tome, vjeruje USKOK, naveo kako je Anex sklopljen 15. prosinca 2005., "čime je neistinito prikazao da temeljem tog anexa Modriću pripada pravo na polovicu iznosa transfera iz Dinama u Tottenham od 26. travnja 2008.". Učinio je to, tereti se, "iako je znao da je igrač 17. lipnja 2008. potpisao zapisnik o raskidu ugovora s NK Dinamom" i njime potvrdio kako prema zagrebačkom klubu nema nikakvih potraživanja. Zdravko Mamić tako si je, tereti ga se, želio pribaviti znatnu svotu novca, "i to neosnovanim isplatama velikih iznosa s računa Dinama na račun Modrića".

Luki Modriću isplaćeno je, po optužbi, približno 66,9 milijuna kuna, od rujna 2009. do srpnja 2012., a Dinamo je na to morao platiti još 14,2 milijuna kuna poreza i prireza. Od isplaćenih mu 66,9 milijuna kuna, Modrić je, vjeruju tužitelji, podigao 52,04 milijuna kuna i predao ih Mamiću te članovima njegove obitelji. Dinamo je oštećen za više od 80 milijuna. - Kada sam prešao u Tottenham, pitao sam Zdravka koliki dio novca pripada meni, na što mi je on rekao da će razmisliti pa će mi javiti. Rekao je da ću formalno dobiti 50 posto od transfera, što je bilo oko 10,5 milijuna eura. No rekao je i da ću od tog iznosa stvarno dobiti samo manji dio jer sam dulje ostao u Dinamu – iskazivao je Modrić u istrazi. Što se Dejana Lovrena tiče, on je isplaćenih mu 25,9 milijuna kuna, po optužnici, isti dan proslijedio na račun Zorana Mamića, a ovaj je time vratio pozajmicu Dinamu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije