MONUMENTALAN USPJEH

Luka, hvala ti na svemu! Ovo je bila posljednja utakmica kapetana na SP-ima

17.12.2022.
u 18:31

Luki je 37 na leđima, biologija čini svoje i svima nam je, pa i njemu, jasno da je ovo njegov mudijalski labuđi pjev. Iza sebe je ostavio čak osam velikih turnira (po četiri Eura i SP-a), s njih nosi dvije medalje, srebro iz Rusije i broncu iz Katara.

Hrvatska je pobijedila Maroko, odnijela je iz Katara broncu masivnu, tešku i blistavu poput zlatne poluge. Ali, u trenucima u kojima slavimo još jedan monumentalan uspjeh hrvatskoga sporta, svima kao nam da stoji u grlu neka olovno teška knedla, naravno – zbog Luke Modrića. Upravo je, naime, spušten zastor na kapetanovu posljednju, oproštajnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu! I, hvala Bogu, oprostio se s pobjedom, s medaljom oko vrata, kako i dolikuje najvećemu nogometašu kojega smo ikada imali, i jednome od najvećih koji su ikada nastupili na Svjetskom prvenstvu. Luka je, naime, u probranom društvu desetorice nogometaša koji su ponijeli laskavu titulu Zlatne lopte SP-a: Paolo Rossi, Diego Maradona, Salvatore Schillaci, Romario, Ronaldo, Oliver Kahn, Zinedine Zidane, Diego Forlan, Lionel Messi i – Luka Modrić! Nema Platinija, Van Bastena, Matthäusa, Kake, Pirla, Inieste, Cristiana Ronalda, Neymara, Mbappea...
To je ostavština našega neponovljivoga kapetana, našega tihoga, skomnoga, ali strastvenoga, ponosnoga, karizmatičnoga vođe, tvrdoga, oštroga i neslomljivoga poput velebitskoga kamenjara iz kojega je ponikao. No. Luki je 37 na leđima, biologija čini svoje i svima nam je, pa i njemu, jasno da je ovo njegov mudijalski labuđi pjev. Iza sebe je ostavio čak osam velikih turnira (po četiri Eura i SP-a), s njih nosi dvije medalje, srebro iz Rusije i broncu iz Katara. Na svjetskim prvenstvima skupio je ukupno 19 nastupa, postigao dva pogotka, čak pet puta bio je proglašen Fifinim igračem utakmice. Uz Pelea, Maradonu, Zidanea i Messija, najveća desetka koja se ikada pojavila na Svjetskom prvenstvu! Hvala ti, Luka, na svemu što si u proteklih 16 godina dao Hrvatskoj; što su nas po tebi prepoznavali, što su nas s tobom poistovjećivali, što si nas jednom vodio do finala, što si ga onako majstorski, gromovito jednom zabio Argentini, što si se odvažio pucati penal Danskoj, i na kraju – što si nas poput lokomotive povukao prema bronci u katarskoj pustinji. Hvala ti, Luka i za sada – do viđenja! Vidimo se u Splitu 25. ožujka 2023. protiv Velšana! Legendo i kapetane Hrvatska, još te trebamo!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije