VATRENI STOPER

Lovren: Nisam osjećao da sam potreban reprezentaciji. Imidž o meni je potpuno kriv

Dejan Lovren
Igor Soban/PIXSELL
02.03.2023.
u 21:04

Ulazim i u neke godine, nisam više najmlađi, treba mi puno više da se rekuperiram i zato se divim Luki Modriću na njegovom nivou. To je nestvarno - rekao je Lovren

Dejan Lovren, hrvatski nogometaš koji se nedavno oprostio od hrvatake reprezentacije, dao je intervju za Dnevnik Nove TV. Komentirao je svoj odlazak u reprezentativnu mirovinu nakon što je u kockastom dresu osvojio odličja na dva Svjetska prvenstva. Prvo je u Rusiji 2018. bio srebrni, a sada u Kataru brončani. Komentirao je i Luku Modrića.

- Bilo mi je teško. Smatrao sam da ću odraditi taj Katar kako treba i da ću se oprostiti. Neki od glavnih razloga su to da sam dosta toga doprinio reprezentaciju i mogu li bolje od toga, nisam bio siguran. Nekad se nisam osjećao potreban reprezentaciji. Ne znam, jednostavno sam shvatio... Ulazim i u neke godine, nisam više najmlađi, treba mi puno više da se rekuperiram i zato se divim Luki Modriću na njegovom nivou. To je nestvarno - rekao je.

Kako je točno javio izborniku Zlatku Daliću da više neće igrati? 

- Zlatka sam doslovce nazvao i rekao mu 'izborniče, to je to od mene'. To je moja konačna odluka. Bio je iznenađen, šutio je preko telefona. Nagoravao me malo i da se predomislim, ali ja sam donio odluku i to je tako. Mislim da me Zlatko dovoljno dugo poznaje. Bilo je kriznih trenutaka, neću lagati. To je jednostavno dio nogometa.... Dalić nam je dao slobodu. Imali smo neki sistem u koji je vjerovao.

Ante Čačić ga nije zvao na Europsko prvenstvo 2016. kada je još bio izbornik vatrenih. Lovren je otkrio razlog izostanka. 

- Istina je ta da smo se Ante Čačić i ja čuli, ja sam mu objasnio zašto nisam želio ići i zašto nisam mogao ići. Jer imao sam neke svoje privatne razloge. I mislim da je izbornik bio iza mene i potpuno me razumio - rekao je.

 

Dejan Lovren objavio je na Instagramu kako više neće igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

 

Smatra li da su ga često mediji uzimali 'na zub'.

- Da. Možda zato što sam takav. Taj imidž o meni je potpuno kriv. Ja sam otvorenog srca. Uvijek volim sa svakim normalno popričati. S nekim koga vidim na ulici... Volim naučiti od svakoga nešto. Kažu mi da bahato izgledam. Možda izgledam, ali suprotan sam od toga. Sve se to akumulira i ljudi stvore krivu sliku o meni - kaže Lovren. 

Čuje li se s Novakom Đokovićem?

- Nekad mi šibne poruku na Instagram. Da, čestitao mi je među prvima na bronci. Ne mogu ne podržati takvog čovjeka, vidim nepravdu - ističe.

Veliki je prijatelj s Mohamedom Salahom s kojim je igrao u Liverpoolu. Je li Egipćanin bio u Hrvatskoj? 

- Nije, ali trebao bi doći uskoro. Već me par puta pitao za Hrvatsku i gdje otići, tako da nadam se da će doći - zaključio je Lovren. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?