Pecara stalno dokazivanje

Lončar mlađi može nadmašiti oca i rođake

03.01.2016.
u 07:00

Stipe Lončar, reprezentativac BiH (U19), trenutačno na posudbi u Neretvancu, na ljeto priželjkuje povratak na Pecaru

Škola nogometa Nogometnog kluba Široki Brijeg proizvela je posljednjih desetak godina malu vojsku nogometaša, a u krugu prve momčadi trenutačno je njih 13 – 14. Još toliko ih je u "pričuvi" ili u mladoj momčadi ili na posudbi u drugim klubovima. Samo u hrvatskom trećeligašu Neretvancu iz Opuzena igra pet bivših "školara" s Pecare, koji su jesenas dali veliki doprinos klubu za osvajanje naslova prvaka.

Neumoran veznjak

Jedan od njih je Stipe Lončar, plemeniti srednji veznjak, po potrebi i neumorni trkač i razarač protivničkih napada, ubojiti strijelac dalekometnih pogodaka, ali i "namirivač" prigoda suigračima, nakon kojih se obično tresu mreže suparnika:

- U Opuzenu sam na posudbi. Imao sam neke predrasude, malo se bojao otići "dolje"... No, nakon svega sam prezadovoljan. Igrao sam redovito, trener Majkl Proleta je zadovoljan, a moj učinak bolji nego sam očekivao u jednom trećeligašu. Klub i grad su jedna duša, što se najbolje vidi po zavidnom broju gledatelja na utakmicama. Tribine su pune, publika odana i bučna, a momčad je jako dobra. Prvi smo na ljestvici, iako cilj nije biti i konačni prvak, jer klub nema financijske mogućnosti za igrati u skupoj i prezahtjevnoj hrvatskoj Drugoj ligi...

Stipe je po učinku najbolji igrač Neretvanca jesenas, što se vidi i po statistici – četiri pogotka i čak 11 (jedanaest) asistencija:

-Ne mogu se požaliti, igrao sam dobro. U Opuzenu se posebno cijeni učinak protiv metkovićke Neretve – tri asistencije za tri pogotka suigrača! Našim navijačima ta je pobjeda vrh vrhova, najvažnija u godini. To je derbi svih derbija u dolini Neretve, u malom sliči derbijima Hajduk – Dinamo, Lazio – Roma ili Milan – Inter. Slavilo se dugo i još se slavi...

Stipe Lončar sanja povratak na Pecaru i majicu Širokoga u kojoj je njegov otac Robert bio jedan od najboljih igrača u klupskoj povijesti.

Rođaci u Bundesligi

A rođaci, Tomislav i Mario Marić, bili su igrači bundesligaša Wolfsburga, Borussieje (M), Hoffenheima i drugih njemačkih i austrijskih klubova. Tomislav je odigrao devet utakmica za hrvatsku reprezentaciju, Mario osam:

- Tomislav je sada trener slovačke Dunajske strede, a Mario nogometni menadžer. Trenutačno sam Tomislavov gost na Kupresu, gdje on ima vikendicu. Nešto kao skijam, ali već desetak dana treniram, jer želim biti spreman za proljeće. I suigrači - vratar Benjamin Šušak, lijevi bočni Franjo Čolak, srednjak Ivan Kvesić i napadač Luka Juričić također vrijedno treniraju. I njima je kao i meni želja odigrati dobro proljeće i zaslužiti povratak na Pecaru gdje smo se školovali... 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije