Futsal

Lokalni derbi završio pobjedom Brotnja

18.10.2017.
u 11:00

U hercegovačkom derbiju 3. kola Premijer futsal lige Brotnjo je pred svojom publikom svladao Zrinjski zasluženim rezultatom 5:3 i tako uknjižio prvu ovosezonsku pobjedu.

Poslastica

Taj susret, koji se igrao u prepunoj GŠD u Čitluku, bio je prava poslastica i za najizbirljivije malonogometne sladokusce jer je obilovao nizom lijepo osmišljenih i izvedenih akcija, preciznih udaraca, fenomenalnih obrana i čak osam postignutih pogodaka. Iako je zbog kvalitete igrača od početka do kraja bio vrlo borben i poprilično neizvjestan, domaći igrači su ipak bili učinkovitiji te su na kraju slavili veliku i zasluženu pobjedu od 5:3 kojom su obradovali svoje vjerne navijače. Po dva pogotka za MNK Brotnjo u tom hercegovačkom futsal derbiju postigli su talentirani strijelci Marko Grgić i Luka Suton te jedan Franjo Delić, dok su strijelci za gostujući mostarski MNK Zrinjski bili izvrsni Zvonimir Ćavar, Josip Božinović i Ivan Ivanković. Iako su obje momčadi od početka krenule silovitim napadima, svojim lijepim pogotkom kapetan Brotnja Marko Grgić već je u 4. minuti doveo svoju momčad u vodstvo od 1:0. Deset minuta kasnije isti je igrač povećao prednost Brotnja na 2:0. No, gostujući igrači nisu se predavali, pogotkom Zvonimira Ćavara u 17. minuti smanjili su rezultat na 2:1. Uslijedio je novi pogodak Franje Delića iz kaznenog udarca za vodstvo Brotnja od 3:1, a lukavi igrač Zrinskog Josip Božinović u posljednjoj minuti prvog dijela susreta smanjio je rezultat na 3:2 i vratio nadu svojoj momčadi.

Briljirao Luka Suton

Kvalitetna i borbena igra obiju momčadi nastavila se i u drugom poluvremenu, redale su se akcije i pljuštali udarci s obiju strana, ali se rezultat nije mijenjao sve do posljednje dvije minuta u kojima su postignuta čak tri pogotka. Prvi je Luka Suton povećao prednost Brotnja na 4:2, pa pogotkom Ivana Ivankovića MNK Zrinjski produžuje neizvjesnost u toj utakmici smanjivši rezultat na 4:3. No, pred sami kraj utakmice najbolje se snašao malonogometaš Brotnja Luka Suton postigavši svoj drugi pogodak na utakmici za konačnu pobjedu svoje momčadi od 5:3 - prvu u novoj natjecateljskoj sezoni Premijer futsal lige BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije