Uzarići, haklerski

Ljuti boj Zovke - Gugići 3:3

03.08.2016.
u 11:00

Jedna je malonogometna polemika u pitomom širokobriješkom selu Uzarići povremeno prerastala u svađu između članova “plemena” Zovko i Gugić.

Teme: koji su od njih bolji “hakleri”. Trajalo je to godinama, a neutralci iz sela “palili” su jedne i druge, na kraju ih nagovorili da “podijele megdan” igranjem malonogometne utakmice. Ali, pojavio se “sitni problemčić” jer nitko nije htio suditi utakmicu, pa ni Drago Zovko Đido, umirovljeni profesor tjelesne kulture, bivši trener nogometaša Širokoga Brijega.

Pritisak

Đido je pristao, ali na kraju i odustao, čini se zbog pritiska iz tabora Gugića, kojima je tko zna zašto njegovo prezime bilo sumnjivo. Nitko iz Uzarića nije želio suditi, čak ni suci iz susjednih Jara, iako su Gugići i Zovke nudili solidan honorar za tu uslugu, a nije isključeno kako bi “gospon sudac” dobio koju “šušku” ispod stola. Pronađen je kompromis da se igra bez suca, a sporovi riješe međusobnim dogovorom. Nećemo opisivati kako je to izgledalo, a utakmica na tek renoviranom igralištu u središtu sela, uz vruću potporu dviju navijačkih skupina koje su predvodile navijačice - većinom supruge spomenutih nogometaša, koje su u nekoliko navrata gotovo prekinule utakmicu utrčavanjem na vreli asfalt. Iako nije bilo policijskog osiguranja, izbjegnuti su teži incidenti, a susret završen s miroljubivih 3:3:

- Bili smo bolji, ali nismo imali sportske sreće. Zovke su nas potkradale, ali eto im. U uzvratu 1. rujna zgazit ćemo ih kao smokvu. Oni su bolji od nas samo u količini pojedene janjetine i ispijene buradi piva, kazao nam je Miro Gugić, dok iz tabora Zovka tvrde kako “Gugići nemaju pojma o nogometu” što će im zorno pokazati u uzvratnom susretu ove dvije momčadi...

Počašćeni svi gledatelji

Hm, hm... Nekako smo registrirali rezultat, ali količinu potamanjenih jela i pića, kojima su počašćeni svi nazočni gledatelji iz Uzarića i okolice bilo je uistinu teško utvrditi. Možda nam uspije 1. rujna, dobili smo poziv. Stižemo sigurno! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije