Rukometni savez BiH prvi put izabrao za sezonu 2022./2023.

Ljubuški ima najboljeg trenera i rukometaša u BiH

29.06.2023.
u 19:34

Ljubuški i Izviđač imaju najboljeg rukometnog trenera i najboljeg rukometaša u Bosni i Hercegovini za sezonu 2022./2023. prema izboru Rukometnog saveza BiH, piše Večernji list BiH.

Glasovala i publika

Naime, trener aktualnog prvaka BiH Izviđača iz Ljubuškog Toni Čolina u prvom izboru krovne kuće bh. rukometa ovakve vrste ostvario je uvjerljivu pobjedu. Iza Čoline je još jedna uspješna sezona na klupi Izviđača, s kojim je stigao do titule prvaka BiH, a igrao je i finale Kupa BiH, objavili su iz Rukometnog saveza BiH.

Stručni žiri u sastavu trenera prvih osam ekipa BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše glasovao je po sustavu 3, 2, 1 u bodovima (nitko nije mogao glasovati za sebe). Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovi kojih je glasovao posljednji član žirija - publika. Bodovanje glasova publike bilo je po sustavu 7, 3, 1 i na osnovi njega najviše bodova osvojio je također Toni Čolina. U konačnome poretku Čolina je osvojio 25 bodova, a drugi je s 13 manje bio trener Vogošče Senad Skopljak. Treće mjesto s 11 bodova zauzeo je Darko Tavrić (Leotar).

Igrač Izviđača Ivano Pavlović najbolji je rukometaš u BiH/BH Telecom Premijer ligi BiH za sezonu 2022./2023. Stručni žiri u sastavu trenera prvih osam ekipa BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše glasovao je po sustavu 5, 4, 3, 2, 1 u bodovima. Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovi kojih je posljednji glas dala - publika. Bodovanje glasova publike bilo je po sustavu 10, 7, 5, 3, 1 i na osnovi njega najviše bodova osvojio je Benjamin Čičkušić, što mu je pomoglo da završi na diobi 3. mjesta s dva rukometaša Vogošće. Ivano Pavlović s Izviđačem je osvojio titulu prvaka BiH te viceprvaka u Kupu BiH, a svojim igrama oduševio je i ljubitelje rukometa i stručnjake. Doduše, za samo četiri boda "pobjegao" je klupskom kolegi Milanu Vukšiću, što dovoljno govori da je Izviđač ove sezone ipak bio najbolji. U konačnome poretku Ivano Pavlović prikupio je 22 boda, drugi je bio Milan Vukšić, također iz Izviđača, s 18, a treće su mjesto s po 12 bodova podijelili Nikola Grujić i Ermin Ombaša (obojica iz Vogošće) te Benjamin Čičkušić (Sloboda).

Jedan od ključnih

Vratar rukometne reprezentacije BiH i njemačkog prvaka Flensburga Benjamin Burić najbolji je rukometaš BiH/iz BiH za sezonu 2022./2023. u izboru Rukometnog saveza BiH. U prvom izboru krovne kuće bh. rukometa ovakve vrste Burić je ostvario uvjerljivu pobjedu. Benjamin Burić iza sebe ima još jednu jako dobru sezonu. Na osnovi sjajnih izvedbi bio je nominiran u izboru EHF-a za najboljeg rukometaša Europe, a osim toga, bio je jedan od ključnih igrača reprezentacije BiH u posljednja dva kvalifikacijska susreta za Euro 2024. Benjamin Burić osvojio je 26 bodova, drugo mjesto zauzeo je Marko Panić (Montpelier) s 10 te treće Benjaminov brat Senjamin Burić (Skjern) s 8 bodova, objavili su iz Rukometnog saveza BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije